Research (Česká spořitelna)
Akcie ve světě  |  03.12.2020 09:15:29

Boeing 737 MAX opět vzlétl

Akciové trhy ve středu skončily obchodování smíšeně, indexy se během dne přelévaly mezi růstem a poklesem. Data z amerického trhu práce ve formě předběžných údajů ADP ukázala slabší růst nových pracovních míst, než se čekalo, to už se ale v posledních měsících stalo spíše pravidlem. Investoři budou s ještě větší pozorností sledovat zítřejší oficiální vládní data z trhu práce za listopad.

Dostupnost vakcín proti koronaviru se pomalu stává realitou a strach trhů z tohoto faktoru se postupně snižuje, na obzoru tak momentálně není zjevné výraznější riziko a akciové trhy v USA se nachází na historických rekordech, indexy v Evropě tam ještě nejsou, ale rostou k nim rovněž.

Ve světle sníženého rizika pokračuje oslabování dolaru, jež se dostal přes 1,21 za euronejvíce od roku 2018. Zlato pokračovalo v růstu ve světle očekávaného vyjednávání o fiskálním balíku v USA, který by se měl zase stát hlavním bodem zájmu. Ropa rostla rovněž přes 1%, dnes je očekáváno odložené jednání OPEC+ o prodloužení snížených kvót na těžbu.

Parlament v USA schválil zákon, jež může vést ke stahování čínských firem z obchodování na amerických burzách. Jedním z hlavních požadavků zákona je, aby mohli američtí regulátoři přezkoumávat finanční audity firem a ty rovněž musejí uvádět, zda jsou pod státní kontrolou. Sankce by sice byly postupné - po třech letech za sebou, co firmy nesplní požadavky, ilustrují ale zintenzivnění kontroly vůči čínským firmám.

Akcie Boeingu posilovaly přes 5%, American Airlines totiž včera provedly první prezentační let se zástupci médií s letadlem typu 737 MAX po zákazu jejich provozu. První komerční let by se měl uskutečnit 29. prosince. Reuters uvádí, že Ryanair učiní velkou objednávku až 75 letadel tohoto typu.

Merck oznámil, že prodal svůj akciový podíl ve firmě Moderna, jež vyvinula jednu z vakcín proti koronaviru. Firma do ní investovala 50 mil. USD v roce 2015.

Hospodářské výsledky jsou dnes očekávány od firem Kroger, Dollar General či Ulta Beauty.

Z ekonomických dat pak nové žádosti o podporu v nezaměstnanostiUSA, jež se očekávají oproti minulému týdnu stabilní a PMI data ze sektoru služeb, kde konsenzus očekává meziměsíční pokles.

Akciové futures dnes prozatím nepatrně v záporu.

Jan Šafránek, analytik České spořitelny

Česká spořitelna je bankou s nejdelší tradicí na českém trhu. Téměř 200 let tvoří jeden ze základních pilířů českého bankovního systému. V současnosti poskytuje služby pro přibližně 4,7 milionu klientů. Od roku 2000 je součástí nadnárodní finanční skupiny Erste Group Bank.

Více informací na: www.csas.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

St   8:17  Wall Street má za sebou druhou rally v řadě ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
St   0:34  23. dubna: Tohle potřebujete vědět (nejen) o úterním obchodování na Wall Street Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688