Libor Stoklásek (Imperial Finance)
Investice  |  02.12.2020 22:07:32

Closing Bell (2. 12. 2020) – Vakcína v Evropě, fiskální balík v USA

Index DJIA během středeční obchodní seance navýšil zisky a pod růstem hodnotových akcií se přiblížil k magické hranici 30 000 bodů. Indexy posilovaly pod pozitivními novinkami ohledně vakcíny od Pfizeru a optimismus nadále udržovaly naděje na masivní balíček stimulačních opatření. Zámořské akciové trhy však zakončily smíšeně, jelikož data z trhu práceUSA naznačují, že covid-19 je stále silným soupeřem amerického hospodářství.

Akciové trhy dnes překvapila pozitivní zpráva, že Spojené království schválilo dočasné povolení nouzového použití vakcíny od společnosti Pfizer (PFE) a vývojového partnera BioNTech (BNTX). Dodávky vakcíny do Británie začnou okamžitě a první dávka pomoci by měla být v ostrovním království dostupná už příští týden. Vakcína má náročné požadavky na skladování a přepravu, protože musí být uchovávána v podmínkách s teplotou kolem -75 stupňů Celsia. Britská NHS (Národní zdravotnický systém) nicméně uvedla, že je připravena se s touto komplikací plně vypořádat. Až 5 dnů je možné vakcínu uchovávat při teplotách mezi -2 a -8 stupni aniž by ztrácela účinnost. Schválení ze strany USA není pozadu a mnozí očekávají, že vakcína Pfizer bude do konce roku schválena americkým Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv. Aktivita investorů se přesunula zpět na tituly nejvíce zasažené světovou pandemií a akcie vázané na pozitivní vývoj ekonomiky dnes vedly napříč všemi sektory. Dnešní zprávy prospěly výletním lodím, kasinům a leteckým společnostem.

S nadějí, že zákonodárci mohou velmi rychle zavést fiskální balíček na podporu ekonomiky, přišla americká sněmovna, která podpořila stimulační dohodu ve výši 908 miliard dolarů, jenž zahrnuje podporu pro malé podniky a nezaměstnané Američany. Dohoda by měla být použita „jako základ pro okamžitá jednání,“ uvedli Pelosi a Schumer ve společném prohlášení. Americký ministr financí Steven Mnuchin ve středu uvedl, že potvrdil další podporu mezd ve výši 20 miliard USD pro americké letecké společnosti. Společnosti American Airlines (AAL) a United Airlines (UAL) v návaznosti posilovaly o více než 2%.

Pokud jde o trh práce, zpráva o slabších než očekávaných pracovních místech v soukromém sektoru za měsíc listopad byla analytiky očekávána. Podle statistik americké agentury ADP soukromý sektor v USA v listopadu vytvořil 307 tisíc nových pracovních míst oproti 365 tisíců z měsíce října. Jedná se o předstihové ukazatelé velkých pátečních datamerického trhu práce. Investoři se dočkají zejména dat míry nezaměstnanosti za celý měsíc.

Ing. Libor Stoklásek, MBA
Imperial Finance

Imperial Finance

Dynamicky smýšlející privátní investiční kancelář Imperial Finance nastoluje v českých podmínkách novodobé standardy moderní správy klientského kapitálu. Klientům nabízí komplexní správu portfolia s možností výplaty měsíčních výnosů. Kromě tradičních investičních nástrojů (akcie, měny, dluhopisy, nemovitosti) se zaměřuje na alternativní svět investic (kryptoměny, AOS, dotační a developerské projekty).

Investiční kancelář Imperial Finance sídlící v centru Brna zaštiťuje služby Imperial Invest Funds a Imperial Trade Capital, skrze které nabízí svým klientům, kromě nadstandardních služeb a výnosů, úplnou transparentnost, diverzifikované portfolio, přístup k moderním technologiím, příjemné zázemí investičních odborníků s mnohaletými zkušenostmi v oboru a dlouhodobou nadstandardní investiční nezávislost.

Více informací na: www.imperial-finance.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688