Tiskové zprávy  |  01.12.2020 12:46:56

Balíkoví dopravci zavádí opatření. Na začátku adventu pracují překladiště až na 100 % kapacit

Tlak na balíkové dopravce stoupá. Již během prvních adventních dní má většina z nich vyčerpáno 90 až 100 % svých kapacit. Podle společnosti Zaslat.cz, online vyhledávače balíkových dopravců, jež sdružuje šest z nich, proto většina zavádí opatření, která jim pomůžou udržet požadovanou kvalitu služeb. Zaslat.cz v prosinci očekává nárůst poptávky až o 25 %.

Dopravní společnosti letos čelí výzvě, jaká tu ještě nebyla: „Během listopadu se počet našich zásilek meziročně zvedl o 107 %. Je jasné, že v prosinci zájem ještě poroste. Někteří naši partneři tak již nyní začali omezovat své služby, aby tento nápor zvládli,“ uvádí Miroslav Michalko, šéf společnosti Zaslat.cz. Podle něj se přeprava zpožďuje především na třídících linkách a depech - ty sice fungují automatizovaně, denně ale zvládnou přetřídit jen omezený počet zásilek: „I když je to v řádu desetitisíců, aktuálně to jednoduše nestačí.”

Denní limity či sezónní příplatek

Zaslat.cz nabízí možnost volby z více dopravců na jednom místě. Společnost spolupracuje s partnery GLS, DPD, TOPTRANS, UPS, FedEx a TNT. Poslední čtyři jmenovaní fungují zatím bez omezení. Další dvě společnosti zavedly omezení služeb už od začátku prosince. Někteří partneři například přestali vyzvedávat balíčky na adrese, zásilky je tak nutné odnést na sběrné místo. Další z partnerů zavedl sezónní příplatek nebo limit na denní počet zásilek. “Jde o velmi výrazné omezení, přesto všichni dělají maximum pro to, aby se jim podařilo udržet odpovídající kvalitu služeb v tomto neobvyklém čase,“ doplňuje Michalko.

Historicky nejvyšší objemy zásilek

Letošní předvánoční sezona se prolíná se stále ještě vysokým zájmem o balíkovou přepravu souvisejícím s omezením kvůli pandemii. Dopravci zaznamenávají rekordní počty zásilek v přepravě od začátku října. “Opakuje se situace z jara, tentokrát se ale prolíná s Vánoci. Objemy zásilek jsou historicky nejvyšší vůbec, nic takového balíková přeprava ještě nezažila. Zároveň se teď každý večer všichni dopravci modlí, aby sněhová nadílka dorazila až po svátcích. Sníh a mráz by totiž mohly v některých oblastech svoz a doručování zásilek ještě výrazně zkomplikovat,” říká Michalko.


Společnost Zaslat.cz je internetový portál a online vyhledávač dopravců, které nabízí řadu možností doručování zásilek pro firmy i koncové zákazníky. Zaslat.cz tak zajišťuje nejen snížení nákladů na dopravu, ale i kratší dodací lhůty. V jednoduchém formuláři na webu internetové přepravní služby snadno navolíte vaše požadavky a zásilka bude doručena od dveří odesílatele ke dveřím adresáta, a to nejen v ČR, ale také do mnoha zemí celého světa. Společnost působí v Česku, na Slovensku, ale také například v Jižní Africe.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Vydaná opatření a zpravodajství


Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688