Libor Stoklásek (Imperial Finance)
Investice  |  30.11.2020 22:10:27

Closing Bell (30. 11. 2020) – Líné pondělí vyhrála Moderna, připsala 18 %

Úvodní obchodní seanci nového týdne zakončily zámořské akciové indexy v červených číslech. Trh ztrácel pod zprávami o zhoršujícím se napětí mezi USA a Čínou. Trumpova administrativa uvažuje o zařazení dvou velkých čínských společností černou listinu. Čínský výrobce čipů SMIC a národní producent ropy a zemního plynu CNOOC (CEO) mohou dostat zákaz přístupu k americkým investorům. Kromě rostoucího napětí mezi USA a Čínou se na dnešním sentimentu podílelo také rostoucí tempo případů koronaviruUSA a obavy z nárůstu infekcí v následujících týdnech po čtvrtečním svátku Díkůvzdání.

Moderna zažádala o zrychlené schválení svého preparátu v USA i Evropě. Akcie rostou o 18 %. Aktivita v čínských továrnách rostla v měsíci listopadu nejrychleji za tři roky a růst v sektoru služeb se dostal na nejvyšší hodnotu za několik let. Pozitivní data naznačují, že druhá největší ekonomika světa je na cestě, aby se stala první zemí, které se podaří setřást negativní dopad koronavirové pandemie.

Sektor energií dnes táhly níže ceny ropy, které čekaly na výsledek setkání hlavních producentů. Členové Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) se domluvili na potřebě prodloužit nynější rozsah snížených dodávek ropy na trh o další tři měsíce, tedy do konce března. Budou se snažit přesvědčit své spojence z širší skupiny OPEC+, aby takový krok podpořili. Těžba ropy v rámci OPEC se v listopadu meziměsíčně zvýšila o 750 tisíc na 25,31 mil. barelů denně, zejména kvůli obnovování produkce v Libyi. Nárůst tak zaznamenala už pátý měsíc za sebou.

Průmyslové sektor dnes také odevzdával část svých zisků, když se v červených číslech ocitly zejména letečtí dopravci. Slabší výhled společnosti JetBlue (JBLU) poslal akcie do 3% ztrát. Dopravce uvedl pokles příjmů ve čtvrtém čtvrtletí meziročně o 70 %. Akcie American Airlines (AAL) poklesly o 5 %, Delta Air Lines (DAL) o 2 % a United Airlines (UAL) odepsaly 0,5 %.

Co se týká stimulačních opatření, americká centrální banka uvedla, že prodlouží čtyři své úvěrové programy do konce prvního čtvrtletí 2021. Mezinárodní měnový fond vybídl ECB, aby v rámci své odpovědi na zhoršující se ekonomické vyhlídky navýšila program nákupů aktiv a uvažovala o snížení úrokových sazeb. Dle očekávání - Joe Biden nominoval bývalou předsedkyni FEDu Janet Yellenovou na post ministryně financí.

Ing. Libor Stoklásek, MBA
Imperial Finance

Imperial Finance

Dynamicky smýšlející privátní investiční kancelář Imperial Finance nastoluje v českých podmínkách novodobé standardy moderní správy klientského kapitálu. Klientům nabízí komplexní správu portfolia s možností výplaty měsíčních výnosů. Kromě tradičních investičních nástrojů (akcie, měny, dluhopisy, nemovitosti) se zaměřuje na alternativní svět investic (kryptoměny, AOS, dotační a developerské projekty).

Investiční kancelář Imperial Finance sídlící v centru Brna zaštiťuje služby Imperial Invest Funds a Imperial Trade Capital, skrze které nabízí svým klientům, kromě nadstandardních služeb a výnosů, úplnou transparentnost, diverzifikované portfolio, přístup k moderním technologiím, příjemné zázemí investičních odborníků s mnohaletými zkušenostmi v oboru a dlouhodobou nadstandardní investiční nezávislost.

Více informací na: www.imperial-finance.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

25.11.2020Closing Bell (25. 11. 2020) – Ceny ropy „chytají slinu“ Libor Stoklásek (Imperial Finance)
24.11.2020Closing Bell (24. 11. 2020) – Zlato jako smolař měsíce! Libor Stoklásek (Imperial Finance)
23.11.2020Closing Bell (23. 11. 2020) – Janet Yellenová zpátky ve hře? Libor Stoklásek (Imperial Finance)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688