myTimi (myTimi)
Práce  |  27.11.2020 11:35:33

Virtuální asistent pomůže téměř s čímkoliv a odkudkoliv

Jde v podstatě o běžného asistenta, který pro své klienty zařizuje nejrůznější pracovní i osobní záležitosti. Rozdíl je však v tom, že virtuální asistent není, narozdíl od toho klasického, zaměstnancem, kterého má zadavatel úkolu každý den u sebe v kanceláři. Naopak pracuje převážně na dálku. Je to určitá forma outsourcingu, tedy spolupráce, kdy subjekt předává část své práce externímu dodavateli, v tomto případě virtuálnímu asistentovi. Virtuální asistenti často pracují sami na sebe jako živnostníci, ale v současné době již existují také firmy, které fungují jako velké týmy virtuálních asistentů. Jejich výhoda je v tom, že mají pro téměř každou činnost specializované asistenty, kteří se v dané problematice dobře vyznají.

Outsourcovat asistenta? Proč ne

Outsourcing šetří váš čas a umožňuje určitou flexibilitu. Nemusíte řešit zdlouhavé zadávání úkolu a průběžnou kontrolu zadané práce, neboť firma, které úkol předáte, je zpravidla odborníkem v daném oboru,“ vysvětluje Jan Skovajsa, zakladatel a CEO firmy myTimi, kde kromě velkého týmu klasických virtuálních asistentů poskytují také služby v oblasti marketingu. Největším benefitem outsourcingu v oblasti asistence je ovšem úspora financí, a to hned z několika důvodů. Jde o levnější variantou než zaměstnávání interních pracovníků, které zaměstnavatel platí i v době, kdy nejsou vytíženi, navíc za ně odvádí sociální a zdravotní pojištění či dovolené. Dopředu ví, kolik jej bude služba virtuální asistenta stát a kdy bude hotova. Neřeší žádné další náklady či situace jako onemocnění klíčových pracovníků.

A jaké konkrétní úkoly může virtuální asistent plnit? Jde o nejrůznější varianty osobní asistence, kde se jedná o úkoly jako výběr dárků, plánování výletů, nákup letenek, rezervace hotelu, nejrůznější pomoc s dětmi, stání ve frontě na lístky, plánování večírku nebo vyřizování na úřadech. Podobně funguje také virtuální asistence pro firmy, kde může virtuální asistent zajišťovat nejrůznější rešerše, naformátovat dokumenty, naplánovat schůzky, udělat korektury, postarat se o založení živnosti nebo třeba podat daňové přiznání. „Občas jde o velmi kuriózní úkoly, jako například zajistit na oslavu mexickou mariachi kapelu nebo sehnat svatomartinskou husu v době, kdy je všude vyprodaná,“ popisuje Jan Skovajsa, zakladatel a CEO firmy myTimi.

Chytrý virtuální asistent dokáže řešit i specializované úkoly

Na virtuálního asistenta je vhodné se obrátit ve chvíli, kdy zjistíme, že na daný úkol nemáme čas nebo náladu a zároveň nezáleží na tom, jestli jej uděláme osobně. Již není problémem sehnat asistenty ani pro odborné úkoly. Například firma myTimi se v průběhu minulého roku začala specializovat na služby chytrého marketingu pro klienty z řad firem různého zaměření, a tak zde kromě klasické virtuální asistence nabízí také správu sociálních sítí, tvorbu webů, internetové reklamy, zajištění zákaznické podpory a spoustu dalšího. Tyto služby jsou v současnosti velmi poptávané, protože firmám i v krizi pomáhají přivádět nové klienty, a navíc nahrazují jejich zaměstnance a dostávají je tak do režimu variabilních nákladů místo fixních.

 

Silnou stránkou virtuální asistence je flexibilní obchodní model, který se na rozdíl od jiných průmyslových a technologických odvětví dokáže velmi rychle přizpůsobit aktuální situaci. Virtuální asistent může pomoci, aniž by klient vyšel domu. To, že od začátku nabízí svoji službu online, je výhoda, která mu přináší mnoho benefitů a upevňuje pozici. Ve své podstatě se pro něj totiž ani v současné situaci nic nemění.

myTimi

Firma myTimi vznikla v roce 2017 a ve svých počátcích nabízela zejména služby virtuální asistence jedincům a firmám, kteří si zde mohli nechat zpracovat nejrůznější drobné úkoly jako vyřizování byrokracie na úřadech, rezervace v restauracích a hotelech, pořádání oslav a spoustu dalšího. Kromě těchto původních služeb začala firma myTimi v roce 2019 nabízet také marketingové služby, které nyní tvoří většinu jejích aktivit.

CEO a spolumajitelem firmy je Jan Skovajsa, který celý projekt založil na základě svých vlastních potřeb delegovat nejrůznější úkoly, pracovat efektivně a šetřit tak čas.

Více informaci na:  www.myTimi.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688