mzv.cz (MZv ČR)
Cestování  |  27.11.2020 09:29:00

Cestování na Kanárské ostrovy - Od 23. listopadu 2020 je negativní výsledek testu vyžadován již při vstupu

Cesty na Kanárské ostrovy

16.11.2020 / 14:45 | Aktualizováno: 27.11.2020 / 09:29

Počínaje 14. listopadem 2020 je nutné pro ubytování se v turistických zařízeních kdekoliv na Kanárských ostrovech předložit negativní výsledek testu na covid-19. Od 23. listopadu 2020 je navíc negativní výsledek PCR testu vyžadován od osob přijíždějících z rizikových zemí včetně ČR již při vstupu na území Kanárských ostrovů (stejně, jako ve zbytku Španělska). Od 16. listopadu 2020 naopak jsou z pohledu ČR Kanárské ostrovy označeny na rozdíl od zbytku země barvou oranžovou!

Při cestách ze zahraničí na Kanárské ostrovy, jakož i do jakékoliv jiné části Španělska, platí povinnost nejdříve 48 hodin před příletem vyplnit sanitární dotazník a obdržet příslušný QR kód (více viz náš článek zde).

Od 23. listopadu 2020 je při příletu či příjezdu po moři do Španělska včetně Kanárských ostrovů vyžadován negativní výsledek RT-PCR testu, a to od všech osob vstupujících na území Kanárských ostrovů z některé z rizikových zemí včetně ČR (viz náš článek zde). Test musí být podstoupen v zemi původu a to ne dříve než 72 hodin před vstupem na Kanárské ostrovy (nebo v rámci cesty s více zastávkami před první zastávkou na území Španělska). Výsledek testu může mít formu tištěného dokumentu či formu elektronickou a musí být vyhotoven ve španělštině nebo angličtině.

Na základě dekretu vlády Kanárských ostrovů č. 17/2020 je navíc počínaje 14. listopadem 2020 zavedena povinnost předkládat při ubytování turistů v hotelech a jiných turistických ubytovacích zařízeních negativní výsledky testu na onemocnění covid-19. Tento požadavek platí pro všechny osoby starší 6 let, jak pro cizince přilétající z tzv. bezpečných i rizikových zemí, tak pro španělské občany z ostatních autonomních oblastí.

Nařízením vlády Kanárských ostrovů je požadováno, aby ubytovací zařízení vyžadovala předložení diagnostického testu na přítomnost infekce covid-19 ne staršího než 72 hodin, který bude potvrzen oprávněným sanitárním zařízením kterékoliv členské země EU. Může se jednat jak o klasické testy RT-PCR, tak i testy antigenové. Taktéž je možné předložit serologické potvrzení, že dotyčná osoba již prodělala onemocnění covid-19 a má vytvořeny protilátky IgG. Předmětné potvrzení o negativních výsledcích na covid-19 lze předkládat jak ve formě tištěné, tak i digitální. Není vyžadována konkrétní jazyková mutace, nicméně potvrzení musí v jasné formě obsahovat datum a čas realizace testu, osobní údaje předkladatele, údaje o odpovědné laboratoři či zdravotnickém zařízení a negativní výsledek.

V případě, že turista nebude schopen předložit při ubytování požadovaný test, ubytovací zařízení odmítne dotyčného ubytovat. Výjimečně, pokud turista nepředloží výsledky testu, ale vyjádří vůli test absolvovat přímo na Kanárských ostrovech, je ubytovací zařízení oprávněno mu ubytování poskytnout, nicméně s omezením možnosti pohybu pouze za účelem realizace testu a následně vyzvednutí výsledku. Do té doby musí turista zůstat na svém pokoji.

Více informací naleznete na následujících webových portálech:

https://turismodeislascanarias.com/es/test-covid-19/ (na pravé straně lze stáhnout informační leták v několika jazycích)

https://www.holaislascanarias.com/coronavirus/

https://www.spth.gob.es/ (sanitární dotazník nutný pro přílety do Španělska)

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688