Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
26.11.2020 18:09:36

Počasí na konci listopadu bude studené. Předpověď

 

Ve střední Evropě zůstává chladno. V uplynulých dnech držela studený vzduch u země inverze. V dalším období přijde změna, která ale teploty u země nezmění. Změní je ve výšce nad zemí. Tam začne proudit nad Česko dosti studený vzduch od severu až severovýchodu. U země budou teploty plus mínus stejné. Rozpustí se nízká oblačnost a objeví se ojediněle i slunce. Přijde také sněžení, nebude ho ale moc a omezí se většinou na severovýchod republiky. Méně oblačnosti srazí noční teploty pod bod mrazu, bude až -6 °C. Zimní pneumatiky už jsou nutnost, pokud jste ještě nepřezuli.

Oproti předchozím rokům je nástup zimy chladnější, znovu ale nesněží. Na sníh je ještě spousta času během vrcholu zimy. Nyní se sněžení objeví hlavně v severovýchodní polovině republiky, která bude více pod vlivem výškové tlakové níže (tlaková níže je patrná ve výšce nad zemí, proto takové divné slovní spojení). Konec listopadu tak bude dosti studený. Výhled na začátek prosince zatím naznačuje, že bude pokračovat tento ráz počasí. Inverze nebo sušší studené počasí.

Předpověď počasí na pátek, víkend i další dny

pátek bude ještě zataženo nízkou oblačností, mlhavo. Ojediněle mrholení, od středních poloh mrznoucí. Na některých místech přechodně polojasno. Na severovýchodě postupně ojediněle další mrholení nebo déšť. Teploty 0 až 4 °C.

V sobotu bude ještě také zataženo nízkou oblačností, mlhavo. Ojediněle mrholení, od středních poloh mrznoucí. Na některých místech přechodně polojasno. Na severovýchodě postupně ojediněle další mrholení nebo déšť. Teploty 1 až 5 °C.

V neděli bude oblačno až zataženo. Na severovýchodě místy sněžení, jinde srážky jen ojediněle a pod 400 m n. m. déšť. Teploty 0 až 4 °C.

V pondělí bude oblačno až zataženo. Na severovýchodě místy sněžení, jinde srážky jen ojediněle a pod 400 m n. m. déšť. Přechodně i polojasno. Teploty 0 až 4 °C.

Od úterý přijde oblačnost i od západu. Bude oblačno až zataženo, místy sněžení, pod 400 m n. m. déšť. Teploty stále v rozmezí 0 až 4 °C.

Počasí 30.11.2020


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty