Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  26.11.2020 10:11:44

JPMorgan čeká v roce 2021 další vlnu nákupů akcií, legendární byznysmen ale radí zajištění proti ztrátě hodnoty peněz

Podle analytiků z JPMorgan lze v roce 2021 očekávat novou vlnu nákupů akcií s tím, jak bude ustupovat ekonomická nejistota díky zvládnutí pandemie covidu-19 a velké objemy peněz budou v prostředí nízkých sazeb hledat výnos na akciovém trhu. Podle slavného mediálního magnáta Johna Malonea ale bezbřehé tištění peněz nevyhnutelně povede ke ztrátě hodnoty dolaru, a je proto namístě nakupovat pevná aktiva.

Úvaha analytiků z JPMorgan je celkem srozumitelná. Lze ji pospat na několika stránkách, ale také v pár bodech:

  • Pandemii covidu-19 se v roce 2021 postupně podaří dostat pod kontrolu, což pomůže růstu hospodářství a opadnutí výrazné ekonomické nejistoty.

  • Ekonomika ale v nejbližších měsících ještě bude potřebovat objemnou fiskální podporu, kterou bude vláda financovat na dluh.
  • Velké objemy nově vydávaných amerických dluhopisů by v dávných časech hrozily prudkým nárůstem požadovaných výnosů, v současnosti ale nad výnosovou křivkou v USA bdí centrální banka. Ta proto bude masivně odkupovat bondy (podle JPMorgan dokonce může i navýšit měsíční objemy odkupů ze současných 80 miliard USD) a držet jejich výnosy na uzdě.

  • Peníze z Fedu pak budou ve finančním systému hledat uplatnění, a tak je nasnadě, že jejich podstatná část různými cestami přiteče na akciový trh.
  • Předpokládané snížení ekonomické nejistoty navíc přiměje řadu investorů k přesunu peněz z fondů peněžního trhu (kde reálně ztrácejí hodnotu) jinam. Třeba také do akcií.

Výsledkem úvahy je mimo jiné cílová hodnota indexu S&P 500 pro konec roku 2021 na úrovni 4 190 bodů. Vzhledem k uvedenému lze jen dodat: "Proč ne?!" A kdyby hrozilo, že se výhled nenaplní, mají analytici z největší americké banky zhruba tak nějak přesně dvanáct měsíců na to, aby svou prognózu přepracovali. A zrovna na cílových úrovních akciových benchmarků se zpravidla ani nestihne usadit prach, jak rychle mění.

Proč vlastně Fed již léta tak horlivě odvrací propady cen rizikových aktiv v čele s akciemi? Důvodů může být více, jedním z těch hlavních je ale to, že americké domácnosti drží velké objemy svého bohatství v aktivech na finančních trzích. A americké domácnosti a jejich spotřeba jsou motorem ekonomiky. To jen na vysvětlenou.

Celý článek najdete na https://www.investicniweb.cz/jpmorgan-ceka-v-roce-2021-dalsi-vlnu-nakupu-akcii-legendarni-byznysmen-ale-radi-zajisteni-proti-ztrate-hodnoty-penez/

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688