Hradec Králové (hradeckralove.org)
Z regionů  |  24.11.2020 00:00:00

Hradec Králové: Hradečtí lesníci chystají nabídku vánočních stromků, prodej kaprů bude nově i přes internet

Deset tun ryb z rybníků a tři tisíce stromků z lesních porostů v majetku města mají pro letošní předvánoční prodej připravené Městské lesy Hradec Králové. Stromky se začnou prodávat v příštím týdnu v Hájovně Marokánka a Zelený sloupek. Prodej kaprů bude zahájen pár dní před Vánoci. Nachystaná je pro letošní Vánoce také novinka v podobě zakoupení kapra přes internet včetně rozvozu.

 

 
 
„Na letošní Vánoce jsme opět nachystali poměrně pestrou nabídku stromů. Na výběr bude z několika druhů jedlí, dvou druhů borovic a smrků. Prodej bude zahájen hned 1. prosince v Hájovně Marokánka a další prodejní místo bude od 5. prosince u novohradecké hájovny Zelený sloupek, a to do vyčerpání zásob. Ten formát zůstává prakticky stejný jako v loňském roce,“ uvedl ředitel Městských lesů Hradec Králové Milan Zerzán. Na Marokánce budou stromky k dostání denně od 8 do 16.30 hodin, u Zeleného sloupku bude v tomto čase otevřeno jen v pracovních dnech. V sobotu si sem pro stromky mohou zájemci přijet od 8 do 12 hodin, v neděli bude zavřeno. Borovička lesní přijde u hradeckých lesníků na 250 korun, za smrk ztepilý zájemci zaplatí 200 korun, borovice černá a smrk pichlavý stojí 400. Jedle kavkazská vyjde na 550 korun, ostatní druhy stojí 500 korun. Ceny platí za stromek této kategorie bez ohledu na jeho výšku.

Zhruba deset tun ryb z městských rybníků bude připraveno k prodeji až několik dní před Vánocemi, a to ve dnech 21. až 23. prosince. Zájemci, kteří si budou chtít kapra zakoupit na místě, mohou navštívit čtyři prodejní místa – u Hájovny Zelený sloupek, u Atria, před budovou staré radnice na Velkém náměstí čp. 1 a na sádkách u rybníka Datlík. U Zeleného sloupku se budou ryby před Vánoci prodávat od 8 do 16 hodin, na zbývajících místech od 9 do 17 hodin. Kilogram kapra budou městské lesy prodávat za 100 korun. Městské lesy také na letošní rok připravily novinku, rozvoz Hradeckého kapra rovnou do domácností. „Rozhodli jsme se navázat spolupráci se společností NA ZMRZKU, která nám s rozvozem kaprů pomůže. Ryby bude možné objednávat přes eshop. Zákazníci si zde vyberou váhovou kategorii, počet kusů, datum doručení a způsob platby. Platit bude možné kartou nebo hotově při převzetí. Pokud se tato forma prodeje osvědčí, uvažujeme o zavedení celoročního rozvozu ryb zájemcům,“ doplňuje ředitel Zerzán. Hradecké kapry bude možné objednávat od 1. do 19. prosince přes eshop.

Kateřina Šmídová, tisková mluvčí
 
Zodpovídá: Bc. Kateřina Šmídová
Vytvořeno / změněno: 24.11.2020 / 24.11.2020
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688