FS (Finanční správa)
Daně a účetnictví  |  24.11.2020 12:00:00

Nové členění státu od 1. 1. 2021 povede k tomu, že některé spisy budou v rámci finančního úřadu umístěny na jiném územním pracovišti. Netýká se to i Vás?

Ve vazbě na změnu územně správního členění státu dojde k 1. 1. 2021 k přesunu spisů daňových subjektů, které mají místo pobytu či sídlo v obcích Bříství, Kounice, Vykáň, Frýdštejn a Věžnice, na jiné územní pracoviště v rámci totožného finančního úřadu.

K 1. 1. 2021 nabyde účinnosti nový zákon č. 51/2020 Sb., o územně správním členění státu a prováděcí vyhláška č. 346/2020 Sb., o stanovení správních obvodů obcí s rozšířenou působností, území obvodů hlavního města Prahy a příslušnosti některých obcí do jiného okresu. Ve vazbě na tyto právní předpisy budou obce Bříství, Kounice, Vykáň, Frýdštejn a Věžnice přesunuty pod správní obvod jiné obce s rozšířenou působností.

Obce Bříství, Kounice a Vykáň spadají do 31. 12. 2020 pod správní obvod obce s rozšířenou působností Český Brod, od 1. 1. 2021 budou tyto obce zařazeny pod správní obvod obce s rozšířenou působností Lysá nad Labem.

Obec Frýdštejn spadá do 31. 12. 2020 pod správní obvod obce s rozšířenou působností Turnov, od 1. 1. 2021 bude tato obec zařazena pod správní obvod obce s rozšířenou působností Jablonec nad Nisou.

Obec Věžnice spadá do 31. 12. 2020 pod správní obvod obce s rozšířenou působností Jihlava, od 1. 1. 2021 bude tato obec zařazena pod správní obvod obce s rozšířenou působností Havlíčkův Brod.

Spisy jsou na územních pracovištích finančních úřadů umístěny zejména ve vazbě na správní obvody obcí s rozšířenou působností (pokyn č. GFŘ-D-41). V návaznosti na výše uvedené změny v administrativním členění státu je nezbytné přesunout spisy daňových subjektů na jiné územní pracoviště, a to podle níže uvedených pravidel:

Základní pravidla:

Spisy daňových subjektů, které mají místo pobytu či sídlo v obcích Bříství, Kounice a Vykáň, resp. spisy k dani z nemovitých věcí, které se nachází v obvodu územní působnosti těchto obcí, se k 1. 1. 2021 přesunou z Územního pracoviště v Českém Brodě na Územní pracoviště v Nymburku (obojí Finanční úřad pro Středočeský kraj).

Spisy daňových subjektů, které mají místo pobytu či sídlo v obci Frýdštejn, resp. spisy k dani z nemovitých věcí, které se nachází v obvodu územní působnosti této obce, se k 1. 1. 2021 přesunou z Územního pracoviště v Turnově na Územní pracoviště v Jablonci nad Nisou (obojí Finanční úřad pro Liberecký kraj).

Spisy daňových subjektů, které mají místo pobytu či sídlo v obci Věžnice, resp. spisy k dani z nemovitých věcí, které se nachází v obvodu územní působnosti této obce, se k 1. 1. 2021 přesunou z Územního pracoviště v Jihlavě na Územní pracoviště v Havlíčkově Brodě (obojí Finanční úřad pro Kraj Vysočina).

K části spisu týkající se vymáhání daní:

Spisy daňových subjektů, které mají místo pobytu či sídlo v obcích Bříství, Kounice a Vykáň, se k 1. 1. 2021 přesunou z Územního pracoviště v Kolíně na Územní pracoviště v Nymburku (obojí Finanční úřad pro Středočeský kraj). Pozn.: Na Územním pracovišti v Českém Brodě není zřízen vymáhací útvar.

Spisy daňových subjektů, které mají místo pobytu či sídlo v obci Frýdštejn, se k 1. 1. 2021 přesunou z Územního pracoviště v Semilech na Územní pracoviště v Jablonci nad Nisou (obojí Finanční úřad pro Liberecký kraj). Pozn.: Na Územním pracovišti v Turnově není zřízen vymáhací útvar.

Spisy daňových subjektů, které mají místo pobytu či sídlo v obci Věžnice, se k 1. 1. 2021 přesunou z Územního pracoviště v Jihlavě na Územní pracoviště v Havlíčkově Brodě (obojí Finanční úřad pro Kraj Vysočina).

Místně příslušný správce daně se ani v jenom z výše uvedených případů nezmění.

Tab. 1. Dotčené obce a změny jejich zařazení
Kraj Obec Stávající okres Příslušný správní obvod ORP a okres, ve kterém dané ORP nachází Stav od 1. 1. 2021 (ORP/okres)
Středočeský Bříství Nymburk Český Brod/ Kolín Lysá nad Labem/Nymburk
Černíky
Kounice
Vykáň
Plzeňský Bukovec Domažlice Stod/Plzeň-jih Stod/Plzeň-jih
Čečovice
Černovice
Holýšov
Horní Kamenice
Kvíčovice
Neuměř
Štichov
Všekary
Liberecký Frýdštejn Jablonec nad Nisou Turnov/Semily Jablonec nad Nisou/Jablonec nad Nisou
Harrachov Semily Tanvald/Jablonec nad Nisou Tanvald/Jablonec nad Nisou
Vysočina Věžnice Havlíčkův Brod Jihlava/Jihlava Havlíčkův Brod/Havlíčkův Brod
Zlínský Študlov Vsetín Valašské Klobouky/Zlín Valašské Klobouky/Zlín
Valašské Příkazy
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Daně a účetnictví:

Čt   1:00  Za deset let Daňová Kobra uchránila celkem 16 miliard Kč FS (Finanční správa)
St 14:59  Spotřební daň z tabáku – co se mění od 1. dubna 2024 MF ČR (Ministerstvo financí ČR)
St   9:11  Velké změny v DPH finančních služeb JUDr. Lumír Schejbal (SCHEJBAL&PARTNERS)




?

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688