mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  18.11.2020 16:17:00

Podporujeme obchod s Ghanou

Podporujeme obchod s Ghanou

13.11.2020 / 15:22 | Aktualizováno: 18.11.2020 / 16:17

Ekonomický odbor ZÚ Akkra uspořádal 12. listopadu 2020 v prostorách ZÚ Akkra za přísného dodržování hygienických podmínek COVID 19 Czech - Ghana Business Fórum. Akce, byla zaměřena na zapojení zúčastněných stran v soukromém sektoru s cílem projednat způsoby podpory obchodních vztahů mezi Českou republikou a Ghanou. Fóra se zúčastnili prezident Ghanské unie obchodníků Dr. Joseph Kwaku Obeng, paní Victoria M. E. Hajar, první viceprezident Ghanské národní obchodní komory, pan Anthony K. Ameka, výkonný ředitel Ghanské národní lékárnické komory a velvyslankyně Nancy Sam-Quarteyová, prezidentka organizace Women in Tourism. Dalšími byli paní Alisa Osei Asamoahová, prezidentka Svazu provozovatelů zájezdů v Ghaně, paní Lydia Sasuová, výkonná ředitelka Asociace pro rozvojovou činnost a pan Thomas Ribeiro, soukromý mezinárodní podnikatel. Velvyslanectví ČR zastupoval obchodní a ekonomický diplomat Robert Hrubý a pracovník ekonomického odboru Dominic Amoah.

Během své prezentace pan Hrubý podrobně informoval o České republice a o mnoha investičních a obchodních příležitostech, které tato země investorům nabízí. Vyzval všechny přítomné, aby Českou republiku vnímali jako životaschopnou a důležitou obchodní destinaci pro ghanské podniky. Dodal, že ZÚ Akkra realizuje mnoho programů na podporu vzájemného obchodu, jako jsou Projekty ekonomické diplomacie (PROPED), Aid for trade (MPaO), PROPEA, Malých lokálních projektů, webových seminářů a dalších. Dodal, že Česká republika usiluje o to, aby se stala jednou z nejlepších 20 ekonomik na světě, a proto mimo jiné pomocí programu „Czech for the future“ usiluje o investice s vyšší přidanou hodnotou, podporuje výzkum a vývoj a investuje do moderních technologií. Pobídl Hospodářskou komoru v Ghaně, aby přemýšlela o užší spolupráci s jejich protějškem v České republice, Českou obchodní komorou, která je podle něj velmi aktivní s širokou základnou členů. Dále zdůraznil vzájemné dohody, kdy některé jsou ve fázi příprav jako je „Trade agreement“ a „Aggrement about protection of investments“. „Agreement of double taxation“ již byla ratifikována. R Hrubý též zdůraznil vzájemné přátelské a ekonomické vazby, které mezi oběma zeměmi panují již od počátku vzniku Ghanské republiky.

Účastníci poděkovali za možnost setkání a přivítali pro ně nové informace o České republice, příležitostech a možnostech vzájemného obchodu. Konkrétně se shodli na tom, že zdravotnictví, školství, zemědělství a farmacie jsou oblasti s potenciálem, které by mohly být vzájemně prospěšné pro obě země. Vyjádřili přání obchodovat s Českou republikou a význam osobních setkání s českými firmami a asociacemi. V době Covidu alespoň zatím přes webové rozhraní. Dále byly diskutovány možnosti spolupráce na konkrétních projektech a obchodních případech ať již probíhajících nebo budoucích, zejména v oblasti zemědělství, infrastruktury, zdravotnictví a vzdělávání. Všichni přítomní hodnotili ekonomické fórum uspořádané ekonomickým úsekem ZÚ Akkra za velmi prospěšné zejména pro nastartování vzájemných obchodních procesů. Ocenily ZÚ Akkra za to, že i v éře COVID oslovilo soukromý sektor, a přislíbili, že budou v zapojení pokračovat tak, aby se posílila obchodní spolupráce mezi oběma zeměmi. Pan Hrubý vyjádřil poděkování vedoucím různých obchodních skupin za to, že pozvání přijali, a slíbil další podporu vzájemných vztahů.

Robert Hrubý, ekonomický diplomat, Velvyslanectví ČR v Akkře

ZÚ Akkra

ZÚ Akkra


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688