Libor Stoklásek (Imperial Finance)
Investice  |  16.11.2020 22:03:33

Closing Bell (16. 11. 2020) – Závod vakcín vede Moderna, trhy na nových maximech!

Zámořské akciové trhy první obchodní seanci nového týdne výrazně posílily a udržely si pozitivní sentiment z konce týdne minulého. Zprávy o výsledcích třetí fáze vývoje vakcíny společnosti Moderna vyhnaly index DJIA na nová maxima poblíž hranice 30 000 bodů. Moderna poukázala na účinnost vakcíny 94,5 %, což je vyšší účinnost než u představené vakcíny společností Pfizer a BioNTech z počátku minulého týdne. Vakcína podle komentářů Moderny může být skladována delší dobu a logistika by tedy měla být snadnější. Společnost nezaspala a plánuje podat žádost o nouzové použití vakcíny ve Spojených státech už v nadcházejících týdnech.

Zprávy o vakcíně dnes hnaly trhy opět k rekordním maximům a posílily očekávání rychlejšího ekonomického oživení. Investoři opět zvyšují sázky na rychlé oživení amerického hospodářství. Průmyslový index Dow Jones vzrostl o 1,24 %, tedy o 366 bodů. Nejširší americký index S&P 500 posílil o 0,87 %, zatímco technologický Nasdaq připsal 0,41 %.

Společnost Moderna (MRNA) během úvodní seance nového týdne uvedla, že její kandidát na vakcínu proti koronaviru byl na 94,5 % účinný, čímž poslala své akcie o více než 9 % výše. Společnost dále oznámila, že podrobné údaje ze studie se očekávají koncem listopadu, a dodala, že plánuje požádat o nouzové použití své vakcíny do začátku prosince.

Závod o nalezení vakcíny vezmi velkými farmaceutickými giganty drží investory v optimistické náladě. Letecké společnosti, banky a provozovatelé výletních lodí - odvětví nejvíce zasažená pandemií – dnes poháněly zámořské indexy k novým maximům. Akcie Delta Air Lines (DAL) vzrostly o 4 %, United Airlines (UAL) a American Airlines Group (AAL) připsaly více než 5 %.

Sektor energií posiloval pod rostoucími cenami černého zlata. Ukončení světové pandemie by mělo jednoznačně podpořit poptávku po světových komoditách. Společnosti Exxon Mobil (CVX) a Chevron (XOM) vyskočily o více než 5 %.

technologií jsme byli svědky zajímavého růstu akcií společnosti Micron (MU). Rychlý nárůst digitální transformace bude i nadále podporovat růst poptávky po paměťových čipech. Společnosti Apple (AAPL), Amazon.com (AMZN), Facebook (FB) Alphabet (GOOGL) a Microsoft (MSFT) uzavíraly smíšeně bez výraznějších pohybů. Pozitivní zprávy o vakcínách však zasáhly společnosti Peloton Interactive (PTON) a Zoom Video Communications (ZM), které připsaly 2% ztráty. Futures na zlato dnes na zprávy o vakcíně nereagovaly podobnými výprodeji jako minulého pondělí a zakončily poblíž červené nuly.

Ing. Libor Stoklásek, MBA
Imperial Finance

Imperial Finance

Dynamicky smýšlející privátní investiční kancelář Imperial Finance nastoluje v českých podmínkách novodobé standardy moderní správy klientského kapitálu. Klientům nabízí komplexní správu portfolia s možností výplaty měsíčních výnosů. Kromě tradičních investičních nástrojů (akcie, měny, dluhopisy, nemovitosti) se zaměřuje na alternativní svět investic (kryptoměny, AOS, dotační a developerské projekty).

Investiční kancelář Imperial Finance sídlící v centru Brna zaštiťuje služby Imperial Invest Funds a Imperial Trade Capital, skrze které nabízí svým klientům, kromě nadstandardních služeb a výnosů, úplnou transparentnost, diverzifikované portfolio, přístup k moderním technologiím, příjemné zázemí investičních odborníků s mnohaletými zkušenostmi v oboru a dlouhodobou nadstandardní investiční nezávislost.

Více informací na: www.imperial-finance.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy a články ke koronaviru a nemoci COVID-19






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688