Libor Stoklásek (Imperial Finance)
Investice  |  15.11.2020 20:00:19

Burzovní kalendář: Co musíme vědět do nového týdne!

Americký akciový trh zůstává bičován mezi nadějemi na úspěšnou vakcínu proti covid-19, obavami z prudkého nárůstu počtu nakažených a vyhlídky na přísnější omezení volného pohybu ve Spojených státech. Je vysoce pravděpodobné, že právě tato dynamika bude i nadále v nadcházejícím týdnu diktovat sentiment na zámořských trzích spolu s investory chycenými v dilematu mezi růstovými a hodnotovými akciemi. Jak se s koncem roku blíží sváteční sezóna, obchodníci se mohou zaměřit na zveřejnění hospodářských výsledků některých renomovaných společností. Makroekonomický kalendář přinese statistiky maloobchodních tržeb a komentáře představitelů amerického Federálního rezervního systému, Evropské centrální banky a Bank of England. Zde je stručný přehled toho, co potřebujete do nového týdnu vědět.

Covid

Podle údajů amerických zdravotnických agentur, počet nových případů v USA v pátek vzrostl na denní rekord 177 000 nakažených. Počet pacientů s covid-19 v amerických nemocnicích vyskočil na rekordní maximum 68 141. Guvernéři několika států, včetně Kalifornie, Oregonu a Washingtonu, vyzvali obyvatele, aby se vyhnuli cestování ze státu, a to kvůli obavám, že nadcházející prázdninová sezóna urychlí již tak alarmující tempo infekcí a hospitalizací. Od začátku pandemie virus infikoval v USA 10 690 665 lidí a 243 580 z nich zabil.

Hodnotové vs. růstové akcie

Po pozitivních zprávách o vakcíně společnosti Pfizer ze začátku minulého týdne jsou investoři nyní mnohem optimističtější ohledně globálního ekonomického výhledu. Průlom na poli covidové vakcíny podnítil růst akcií energetických společností, bank, průmyslových podniků a dalších hodnotových akcií - obvykle definovaných jako akcie, které se obchodují se slevou proti své předpokládané vnitřní hodnotě. Opačná reakce a výběr zisků převážil u technologických titulů, které během letošního roku těžily z lockdownu a práce z domova. Optimismus investorů však může být lehce přehnaný, zejména proto, že představitelé Fedu varovali před možnými škodami, které by mohly narůstající nové případy nakažených
 způsobit ekonomice bez nového balíčku podpůrných ekonomických stimulů. Investoři by se také měli zamyslet nad potřebnou dobou k distribuci vakcíny a to, zda tento objev nesnižuje pobídky zákonodárců k poskytování fiskálních stimulů.

Maloobchodní tržby v USA

Očekává se, že údaje o maloobchodních tržbách v USA za měsíc říjen, jenž mají být zveřejněny během úterní obchodní seance, vzrostou oproti datům z předchozího měsíce o 0,5 %. To by naznačovalo, že Spojené státy přešly do čtvrtého čtvrtletí tohoto roku se spotřebitelskými výdaji stojících na pevných základech. Analytický konsenzus dále předpokládá růst počtu nových bydlení, což odráží nárůst prodeje nových domů jak kupující využívají rekordně nízké sazby hypoték. Ve čtvrtek se dočkáme statistiky týdenní změny počtu žádostí o podporu zaměstnání, ty pomohou poukázat na sílu oživení trhu práce.

Výsledková sezóna

I tento týden se investoři dočkají další dávky výsledků amerických společností. Během úterý zveřejní reporty společnosti Walmart (WMT), Home Depot (HD) a Kohl's (KSS). Ve středu naváže Target (TGT), Lowe's (LOW) a TJX (TJX) a NVIDIA (NVDA). Macy's (M) a Foot Locker (FL) představí své výsledky v druhé polovině příštího týdne.

Centrální bankéři

V novém týdnu má vystoupit řada představitelů amerického Fedu: Richard Clarida, John Williams a Charles Evans. Evropské trhy budou zcela jistě zajímat konference Christine Lagardeové, jenž má během týdne uskutečnit dvě virtuální vystoupení. Guvernér Bank of England Andrew Bailey, náměstek hejtmana David Ramsden a hlavní ekonom Andy Haldane vystoupí v první polovině týdne.

Víkendové novinky

Skupina patnácti zemí z asijsko-pacifického regionu zahrnující Čínu, Japonsko, Jižní Koreu a Austrálií podepsala největší dohodu o volném obchodu na světě. Zahrnuje státy se 2,2 miliardami obyvatel a úhrnným hrubým domácím produktem 26,2 bilionu dolarů. Je tak širší než transpacifická smlouva 11 zemí, od níž končící americký prezident Donald Trump v roce 2017 odstoupil. Největší ekonomika světa tak není členem ani jednoho ze dvou hlavních obchodních bloků nejrychleji rostoucího regionu světa.

Novou ministryní financí Spojených států by se mohla stát bývalá šéfka Fedu Janet Yellenová. S odvoláním na zdroje z okolí Joea Bidena, kterému americká média připsala vítězství v nedávných prezidentských volbách, o tom dnes informovala agentura Bloomberg.

Ing. Libor Stoklásek, MBA
Imperial Finance

Imperial Finance

Dynamicky smýšlející privátní investiční kancelář Imperial Finance nastoluje v českých podmínkách novodobé standardy moderní správy klientského kapitálu. Klientům nabízí komplexní správu portfolia s možností výplaty měsíčních výnosů. Kromě tradičních investičních nástrojů (akcie, měny, dluhopisy, nemovitosti) se zaměřuje na alternativní svět investic (kryptoměny, AOS, dotační a developerské projekty).

Investiční kancelář Imperial Finance sídlící v centru Brna zaštiťuje služby Imperial Invest Funds a Imperial Trade Capital, skrze které nabízí svým klientům, kromě nadstandardních služeb a výnosů, úplnou transparentnost, diverzifikované portfolio, přístup k moderním technologiím, příjemné zázemí investičních odborníků s mnohaletými zkušenostmi v oboru a dlouhodobou nadstandardní investiční nezávislost.

Více informací na: www.imperial-finance.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 10:59  GER: Také IFO naznačuje zlepšení Research (Česká spořitelna)
Čt 10:56  CZE: Nálada se zlepšila Research (Česká spořitelna)
Čt 10:51  OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů Research (J&T BANKA)

Přečtěte si také:

20.09.2021Burzovní kalendář 38/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (Imperial Finance)
12.09.2021Burzovní kalendář 37/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (Imperial Finance)
23.08.2021Burzovní kalendář 34/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (Imperial Finance)
15.08.2021Burzovní kalendář 33/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (Imperial Finance)
02.08.2021Burzovní kalendář 31/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (Imperial Finance)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688