Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Podnikání  |  13.11.2020 17:50:33

ODS podporuje zrušení superhrubé mzdy a snížení zdanění na 15%


Občanští demokraté symbolicky odstartovali odpočet ke zrušení superhrubé mzdy, o kterém by měli poslanci hlasovat příští týden. ODS opakovaně tlačí na zrušení superhrubé mzdy a 15% daň z příjmu už od roku 2017. Návrh ušetří peníze až 4,5 milionům zaměstnanců a podle ODS jde o důkaz, že pozitivní programové věci lze prosazovat i z opozičních lavic.

„Máme skvělou zprávu pro všechny zaměstnance. Začínáme odpočítávat poslední dny do zrušení superhrubé mzdy a to znamená, že od příštího roku budou všichni vydělávat více peněz. Snížení a zjednodušení daní je naplnění naší představy o tom, jak má daňový systém vypadat a my jsme rádi, že dokážeme takto důležité věci prosazovat i z opozice. S plánem na zrušení superhrubé mzdy jsme přišli před volbami v roce 2017, už v srpnu 2018 jsme předložili příslušný návrh zákona a nyní se zdá, že po několika letech odmítání vláda konečně uznala, že je potřeba tento návrh ODS přijmout a finálním hlasováním to Sněmovna stvrdí už příští týden. Právě v době, kdy jsou lidé ohroženi pandemií koronaviru a jejími ekonomickými následky, je potřeba jim přinést dobré zprávy a nechat jim více peněz v peněženkách. Je to druhý velký úspěch ODS v daňové politice v tomto volebním období – nejprve se nám povedlo zrušit daň z nabytí nemovitosti, nyní snížíme daně všem zaměstnancům,“
 říká předseda ODS Petr Fiala.

„Náš návrh se pozitivně dotkne přibližně čtyř a půl milionů zaměstnanců. Jsme přesvědčeni, že lidé umí se svými penězi naložit mnohem lépe než jakákoliv vláda a zejména vláda ANO, ČSSD a KSČM,“ doplňuje předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

„V současné době máme kvůli vládě vůbec nejvyšší daňové břemeno měřené složenou daňovou kvótou v novodobé historii ČR. Je proto správný čas přijít se snížením daní. Potřebujeme se dostat z koronavirové krize, která zasáhla i ekonomiku, a právě snížení daní je k tomu nejlepším prostředkem. Kdyby se hnutí ANO rozhoupalo dříve, superhrubou mzdu už mít nemusíme, jsme ale rádi, že budeme moci náš programový bod naplnit nyní,“ uzavírá místopředseda poslaneckého klubu ODS Jan Skopeček.










Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688