cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  08.11.2020 15:02:04

Výtěžnost na Bitcoinu vzrostla k hodnotám před halvingem

Je mining mrtvý? Na tuto otázku se zaměřila již spousta odborníků, odpověď je však jasná. Těžba kryptoměn halving přežila a při současném růstu ceny bitcoinu je navíc výtěžnost opravdu vysoká. Začnou tedy těžaři s výprodejem?

Cena bitcoinu se dostala na hodnoty z ledna roku 2018, které od té doby až do posledních týdnů ani zdaleka nebyla schopná dorovnat. Cena bitcoinu však není jedinou rostoucí hodnotou týkající se této kryptoměny. Z důvodu růstu ceny i několika dalších faktorů totiž rapidně vzrostla výtěžnost, kterou bitcoin těžařům přináší.

Vychází tak z dat na webu Blockchain.com, podle kterého příjmy těžařů vzrostly za poslední týden na hodnoty, kterých naposledy dosahovaly před halvingem v květnu letošního roku. Při tom pak byla snížena odměna za úspěšné vytěžení bloku z 12,5 BTC na 6,25 BTC.

20 800 000 USD pro těžaře

Pátého listopadu pak dokonce příjmy těžařů dosáhly až 20 800 000 USD, což je nejvyšší částka, kterou těžba v jednom dni vynesla již od září roku 2019. To znamená také z dob, kdy ještě samostatná odměna za vytěžení bloku byla oproti dnešku dvojnásobná.

Nejdůležitějším faktorem růstu výtěžnosti je pak samozřejmě nedávný rapidní růst ceny bitcoinu, při kterém bitcoin našel nová letošní maxima až okolo 15 950 USD. Mimo to však rapidně rostly i poplatky na síti Bitcoinu, kdy např. na konci října rostly až o 200 % oproti normálu. Proto v daný den přibližně 20 % z celkového příjmu těžařů přinesly právě poplatky (cca 4 150 000 USD).

Vysoká výtěžnost je pak často spojena i s výprodeji kryptoměn těžaři. To indikuje např. analytická společnost CryptoQuant, která tak čte z hodnot Miner's Position indexu, který je v současnosti na hodnotách okolo 4. Cokoliv nad 2 by pak mělo napovídat výprodejům těžařů. Mimo to po nedávných výběrech bitcoinů např. z Binance můžeme sledovat zvýšení objemu bitcoinů přesunutých těžaři na směnárny.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Čt 17:30  Bitcoin roste o 4 % před čtvrtým půlením💥 X-Trade Brokers (XTB)
Čt 12:27  Graf dne – Bitcoin (18.04.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste