cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  04.11.2020 13:36:36, aktualizováno 06.11.2020 10:49:48

US Justice Department zablokovala přesun 1 mld. USD v bitcoinech ze Silk Road peněženky


Doplnění redakce: US Justice Department oznámila, že zablokovala doposud bezprecedentní pohyb tisíců bitcoinů v řádu 1 mld. USD napojených na virtuální trh Silk Road, který úřad považuje za notoricky známé kriminální kryptoměnové podhoubí.

Už v roce 2013 US úřady trh uzavřely a do vězení se dostal i jeho zakladatel Ross Ulbright, který byl o dva roky později také odsouzen.


Ve středu se v agenturních zprávách objevilo, že anonymní uživatel v noci ze včerejška na dnešek přesunul 69 370 bitcoinů z jedné z největších bitcoinových peněženek. Ta je mimo jiné asociovaná s trhem Silk Road na darknetu, který byl vypnut v roce 2013. Jedná se o bezpečnostní opatření vlastníka, nebo o hackerský útok?

O přesunu bitcoinů informovala analytický krypto společnost CipherTrace, která zároveň přišla s několika možnými vysvětleními. Nejpravděpodobnějším vysvětlením je to, že se uživatel snaží své prostředky udržovat na aktuální verzi peněženky a zároveň chce ještě ztížit práci hackerům. Takové pohyby navíc nejsou úplně neobvyklé, kdy můžeme vidět v minulosti několik případů, kdy se z důvodu bezpečnosti bitcoiny na dlouho nepoužívaných peněženkách pohybovaly.

Druhou možností je však i hackerský útok na peněženku, i když se jedná o věc velice nepravděpodobnou. Tato peněženka totiž je cílem hackerů již poslední přibližně dva roky, kdy v září na Twitteru dokonce koloval wallet.dat soubor k této peněžence. Sdílející uživatel navíc povolával komunitu k tomu, aby peněženku prolomila. Jednou z těch konspiračních teorií je i to, že by někdo měl schovaný funkční kvantový počítač.

Samotná CipherTrace pak možnost hackerského útoku nevyloučila:

„Tyto pohyby mohou znamenat, že vlastník peněženky přesouvá své prostředky na novou adresu, aby zabránil hackerům v přístupu do wallet.dat souboru, nebo že hackeři již tento soubor prolomili.“

Forky Bitcoinu

Poslední pohyb kryptoměn na zmíněné peněžence datujeme k dubnu roku 2015. To tedy znamená, že je velice pravděpodobné, že vlastník peněženky bude mít přístup i k forkům Bitcoinu, které v mezidobí vznikly, tedy např. k bitcoinům cash a SV.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Čt 17:30  Bitcoin roste o 4 % před čtvrtým půlením💥 X-Trade Brokers (XTB)
Čt 12:27  Graf dne – Bitcoin (18.04.2024) X-Trade Brokers (XTB)

Přečtěte si také:

09.02.2021Tesla nakoupila bitcoiny za 1,5 mld. USD Research (J&T BANKA)
29.09.2020Studie: nejdůležitější Bitcoinové peněženky Daniel Krupka (CryptoMood)
11.06.2018Čínská Xiaomi v 1Q18 prodělala 1 mld. USD Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste