mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  03.11.2020 12:03:00

JAR: Prezentace českých produktů obranného průmyslu pro zástupce speciálních složek jihoafrické armády a policie

JAR: Prezentace českých produktů obranného průmyslu pro zástupce speciálních složek jihoafrické armády a policie

03.11.2020 / 10:51 | Aktualizováno: 03.11.2020 / 12:03

Dne 30. října 2020 uskutečnil obchodně-ekonomický úsek velvyslanectví v Pretorii ve spolupráci s místními dovozci českých zbrojařských firem specializovanou prezentaci vybraných produktů českého obranného průmyslu (především střelných zbraní a střeliva). Akce probíhala formou tzv. střeleckého dne (Czechia Shooting Day) v prostorách armádního střeleckého ranče Eeufees Shooting Range v Pretorii. Mezi účastníky nechyběli zástupci elitních složek jihoafrické armády a policie, ministerstva obrany, státní akviziční agentury ARMSCOR, asociace obranného průmyslu, zahraniční vojenští přidělenci, distributoři vojenského materiálu a zástupci bezpečnostních agentur. Úspěšně zrealizovaný projekt ekonomické diplomacie přispěl k posílení povědomí o kvalitě českých výrobků u klíčových zákazníků, specializovaných složek armády a police.

Z organizačních důvodů, potřeby zajištění individuálního prezentujících zástupců firem a k zajištění bezpečnosti byla zřízena oddělená stanoviště a a účastníci rozdělení do skupin. Na každém stanovišti byly představeny a pod odborným dohledem testovány různé typy a ráže střelných zbraní včetně pistolí, útočných pušek či samopalů. Zástupci elitních složek jihoafrické armády a policie (Special Force a Task Force) kvitovali účinnost nejnovějších technologií českých výrobců, které si mohli možnost dle libosti vyzkoušet. Po zhruba dvouhodinové prezentaci a praktického testování účastníci diskutovali detaily případné spolupráce během pracovního oběda. Každý host obdržel menší pozornost v podobě propagačních materiálů českých firem. Účastníci i spoluorganizátoři akce, tj. místní dovozci českých firem, vysoce hodnotili program a úroveň organizace, jakožto i kvalitní účast včetně přítomných zástupců státních složek, ministerstva obrany, armády a policie.

Cílem projektu ekonomické diplomacie bylo prohloubení kontaktů s představiteli vybraných složek ministerstva obrany a propagace konkrétních produktů českého obranného průmyslu s ohledem na chystané příležitosti a tendry, jež připravuje jihoafrická armáda SANDF a policie SAPS pro nadcházející rozpočtové období. V neposlední řadě přispěla úspěšně zorganizovaná akce ekonomické diplomacie k posílení dobrého jména a prestiže české značky a obecného povědomí o českých výrobcích obranného průmyslu u klíčových zákazníků a potenciálních odběratelů v Jižní Africe. Děkujeme všem partnerům projektu za spolupráci.

Videoprezentace z Českého střeleckého dne (Czechia Shooting Day 2020) ke shlédnutí na kanálu youtube. Pozvánka na akci Czechia Shooting Day 2020 (PDF, 2 MB)


Autor: Mgr. Viktor Dolista, ekonomický diplomat Velvyslanectví ČR v Pretorii

Galerie


Czechia Shooting Day


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688