Research (J&T BANKA)
Akcie v ČR  |  03.11.2020 09:51:37

Ranní přehled: Neobvykle dobře se včera dařilo finančním institucím

Komentář k akciovému trhu
Pražská burza - Index PX: 845 bodů (+0.3% d/d); objem: 435 mil.

Globální akciové trhy zahájily nový týden výrazně v zeleném a ani Praha nebyla výjimkou. Nicméně tempo růstu nebylo ve srovnání se zahraničím až tak závratné. Velikou zásluhu na poněkud nerozhodném výsledku měly akcie Avastu (-4,46 %), který za posledních deset dní ztratil již 13 % své hodnoty.

Naopak v souladu s vývojem v sektoru za hranicemi se neobvykle dobře dařilo finančním institucím, a to konkrétně Monetě (+3,40 %), rakouské Erste Group (+2,83 %), Komerční bance (+2,32 %) i pojišťovně VIG (+0,80 %). V cestě nahoru pokračovaly další den v řadě také akcie nováčka domácí burzy, Pilulky (+1,92 %). ČEZ (+0,11 %) pak byl v růstu velmi zdrženlivý, když titulu nenahrává pokles ceny elektrické energie v minulých dnech.

USA - Dow Jones: 26,925 (+1.6%); S&P500: 3,310 (+1.2%); Nasdaq: 10,958 (+0.4%)

Akcie na Wall Street vstoupily do měsíce listopadu den před výsledky prezidentských voleb v USA s více jak procentními zisky. Zaostával pouze technologický Nasdaq, kde pokračují výprodeje u miláčků trhu po nepřesvědčivých číslech a výhledech na další kvartál (Amazon -1,04 %; 3004,48 USD; Twitter -4,57 %; 39,47 USD). Hlavní index S&P 500 nakonec přidal 40 bodů (+1,23 %; 3 310,14 b.).

V čele růstu se pohyboval sektor energií díky otočce na ropě (WTI +3,5 %; 37 USD). Černé zlato se během dne dokázalo zvednout téměř o 10 % z přeprodaných úrovní z minulého týdne i díky zprávě z Ruska, které uvažuje nad prodloužením těžebních kvót ze strany aliance OPEC+.

Investory potěšil také nejvyšší údaj ISM indexu v průmyslu od listopadu 2018. Další směr obchodování určí výsledek a hlavně přijetí výsledku prezidentských voleb a také, kdo obsadí většinu v Kongresu a Senátu.

Komentář k devizovému trhu

Vstup do nového týdne byl pro středoevropské měny pozitivní. Koruna k euru v pondělí posílila z ranních 27,25 CZK/EUR na 27,11 CZK/EUR, což je nejsilnější úroveň koruny za poslední 3 týdny. Ostatní měny v regionu také posilovaly, ale k výraznější změně nedošlo. Dolar k euru celý den v pondělí kolísal bez větší změny kolem 1,163 USD/EUR. Následně koruna k dolaru posílila o 15 haléřů na 23,1 CZK/USD.

Kalendář – významné události

V USA probíhají volby (prezident, Kongres).
před trhem – Ferrari: výsledky za 3Q/20
16:00 – USA: průmyslové zakázky (září)


J&T BANKA, privátní banka úspěšných:

Od roku 1998 se staráme o investice a finance těch nejbohatších, těch nejnáročnějších. Individuální přístup a maximální komfort je cítit ve všem, co děláme. Jsme privátní bankou, která klientům pomáhá majetek zhodnotit, ochránit a předat dalším generacím a v neposlední řadě si ho také užít. Učíme se od těch nejlepších a rosteme spolu s našimi klienty.

Vedle komplexních služeb family office a privátního bankovnictví poskytujeme specializované financování v oblasti real estate a podnikových akvizic. Do bankovního holdingu J&T patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, ruská banka J&T Bank ZAO a banka J&T Bank and Trust se sídlem na Barbadosu.

Více informací na: www.jtbank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688