mzv.cz (MZv ČR)
Cestování  |  31.10.2020 19:25:00

Tranzit z vídeňského letiště do České republiky (31.10.2020)

Tranzit z vídeňského letiště do České republiky

01.10.2020 / 14:45 | Aktualizováno: 31.10.2020 / 19:25

Osoby, které přilétají na vídeňské letiště Schwechat z kterékoliv země kromě zemí a destinací uvedených níže v odstavci 2, jsou povinny bezodkladně odcestovat do ČR a vyplnit a podepsat formulář pro vstup a tranzit (německy: https://bit.ly/3aLE0Tr>, anglicky: https://bit.ly/3aK4moW. V takovém případě nemají povinnost předkládat v Rakousku PCR test na koronavirus, ani jít v Rakousku do karantény. Za bezodkladné odcestování se považuje odjezd nejbližším vlakem či autobusem nebo autem.

Povinnost bezodkladně odcestovat z Rakouska se nevztahuje na osoby, které přiletěly do Vídně z Austrálie, Belgie (s výjimkou regionů Bruxelles-Capitale / Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Valonsko), Bulharska (s výjimkou regionů Blagoevgrad, Burgas, Dobrich, Gabrovo, Jambol, Kardzhali, Montana, Plovdiv, Rasgrad, Shumen, Sliven, Smoljan, Sofia, Stara Zagora, Targovishte, Varna), Dánska, Estonska, Finska, Francie (s výjimkou regionů Île-de-France a Provence-Alpes-Cote d’Azur), Chorvatska (pouze regiony Brod-Posavina, Istrien, Koprivnica-Križevci, Osijek-Baranja, Šibenik-Knin, Varaždin, Zadar), Irska, Islandu, Itálie, Japonska, Kanady, Kanárských ostrovů, Korejské republiky, Kypru, Lichtenštejnska, Litvy, Lotyšska, Lucemburska, Maďarska, Malty, Monaka, Německa, Nizozemska, Norska, Nového Zélandu, Polska, Portugalska (s výjimkou Lisabonu a regionu Norte), Řecka, San Marina, Slovenska, Slovinska, Švédska, Švýcarska, Uruguaye, Vatikánu a Velké Británie (s výjimkou regionů East Midlands, North East, Yorkshire a The Humber) a které mají v těchto zemích bydliště nebo obvyklý pobyt, na rakouské občany a na osoby s bydlištěm či obvyklým pobytem v Rakousku. Tyto osoby mohou po příletu do Rakouska např. přespat ve Vídni nebo cestovat k dalšímu pobytu na libovolné místo v Rakousku. Musí však hodnověrně doložit (forma není předepsána), že v uplynulých 10 dnech nepobývaly jinde než v Rakousku či v jedné z výše uvedených zemí/destinací, jinak platí povinnost test/karanténa. Za "hodnověrné doložení" je v praxi považováno ústní prohlášení cestovatele v případě náhodné kontroly.

Osoby
, které za účelem odletu cestují na vídeňské letiště z Austrálie, Belgie (s výjimkou regionů Bruxelles-Capitale / Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Valonsko), Bulharska (s výjimkou regionů Blagoevgrad, Burgas, Dobrich, Gabrovo, Jambol, Kardzhali, Montana, Plovdiv, Rasgrad, Shumen, Sliven, Smoljan, Sofia, Stara Zagora, Targovishte, Varna), Dánska, Estonska, Finska, Francie (s výjimkou regionů Île-de-France a Provence-Alpes-Cote d’Azur), Chorvatska (pouze regiony Brod-Posavina, Istrien, Koprivnica-Križevci, Osijek-Baranja, Šibenik-Knin, Varaždin, Zadar), Irska, Islandu, Itálie, Japonska, Kanady, Kanárských ostrovů, Korejské republiky, Kypru, Lichtenštejnska, Litvy, Lotyšska, Lucemburska, Maďarska, Malty, Monaka, Německa, Nizozemska, Norska, Nového Zélandu, Polska, Portugalska (s výjimkou Lisabonu a regionu Norte), Řecka, San Marina, Slovenska, Slovinska, Švédska, Švýcarska, Uruguaye, Vatikánu a Velké Británie (s výjimkou regionů East Midlands, North East, Yorkshire a The Humber) a které mají v těchto zemích bydliště nebo obvyklý pobyt, mohou na letiště cestovat bez omezení. Musí však hodnověrně doložit (forma není předepsána), že v uplynulých 10 dnech nepobývaly jinde než v Rakousku či v jedné z výše uvedených zemí/destinací, jinak platí povinnost test/karanténa. Za "hodnověrné doložení" je v praxi považováno ústní prohlášení cestovatele v případě náhodné kontroly. Shora uvedená pravidla platí též pro osoby, které jedou na vídeňské letiště vyzvednout osobu na něj přilétající.

Osoby, které přijíždějí z ČR na vídeňské letiště za účelem odletu nebo za účelem odvozu osoby blízké přilétající na letiště, nepotřebují test na Covid-19 za předpokladu, že cestu na letiště, popř. zpět z letiště na hranice s ČR absolvují na rakouském území bez zastávky
(výjimečné přerušení na dobu nezbytně nutnou, např. za účelem návštěvy WC je přípustné).


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688