Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
31.10.2020 18:00:38

Počasí na začátku listopadu: teplo nebo první sníh?

 

Začíná nám listopad. Vstupní brána do zimy. Podívali jsme se na předpověď počasí na nejbližší týden. V dřívějších dobách začal listopad a lidé očekávali první sníh. V dnešní době je to velká vzácnost. Nejinak tomu bude v letošním roce. Očekávají se nadprůměrné teploty, zejména v první polovině příštího týdne. Od středy potom přijde ochlazení. Pokud jste nepřezuli pneumatiky, v průběhu týdne bude ideální prostor. V týdnu bude v nejnižších polohách až 18 °C. Ochlazení ve druhé polovině týdne teploty srazí asi o 6 °C.

Vědce znepokojuje jev kolem severního pólu. Místní Severní ledový oceán letos na podzim nechce vůbec zamrzat. Zamrzá nejpomaleji a nejméně v historii moderního pozorování. Je to důsledek prudkého oteplování planety, které je kolem severního pólu patrné maximálně. Názory na to, jaké důsledky jev přinese pro následující zimu, se různí. Absence bílého pokryvu oblasti kolem severního pólu zřejmě povede k dalšímu zrychlení oteplování oblasti. Sníh a led odrážely sluneční paprsky a ochlazovaly oblast. 

Předpověď počasí na začátek listopadu

V neděli bude proměnlivo. Nejprve bude na východě ještě polojasno, jinde už zataženo. Do toho se místy objeví mlhy. Během dne od západu zataženo na většině území a místy déšť. Teploty 9 až 13 °C.

V pondělí bude oblačno až zataženo. Občas déšť nebo mrholení. Od západu postupně ustávání srážek. Teploty vysokých 15 až 19 °C. Na severovýchodě 12 až 16 °C.

úterý bude zpočátku polojasno, místy mlhy. Během dne od západu další přibývání oblačnosti se slabým deštěm. Teploty 11 až 15 °C, na severovýchodě ještě až 18 °C. Pondělí a úterý tak budou rekordně teplé.

Ve středu bude zataženo až oblačno, hlavně na jihovýchodě občas déšť. Teploty už 7 až 11 °C po studené frontě.

Od čtvrtka bude polojasno, ojediněle déšť nebo mrholení. Přibude mlh a nízké oblačnosti. Teploty 7 až 11 °C, při nízké oblačnosti jen 5 °C.

Počasí 3.11.2020


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty