plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  29.10.2020 00:00:00

Divadlo Josefa Kajetána Tyla v Plzni pozastavuje předplatné na rok 2021

Divadlo Josefa Kajetána Tyla v Plzni pozastavuje předplatné na rok 2021

Divadlo Josefa Kajetána Tyla v Plzni má dlouholetý propracovaný systém předplatného s více než deseti tisíci abonenty. Již druhé celorepublikové uzavření divadel kvůli pandemii koronaviru však přimělo divadlo pozastavit prodej předplatného na další kalendářní rok. Prodej abonmá měl začít původně 26. října, v posunutém termínu pak 4. listopadu 2020.

Ilustrační foto: M. Root

Ilustrační foto: M. Root

Jarní i současné uzavření divadel se dotklo nejen naplánovaných představení, ale také omezilo provoz divadla a neumožnilo plnohodnotně zkoušet připravované inscenace. Divadlo se tak ocitlo v situaci, kdy ne vlastní vinou nemohlo dostát svým závazkům vůči divákům v podobě celé řady neodehraných představení.

„Pro nás je zcela zásadní neztratit důvěru a opětovně nezklamat naše diváky a abonenty,“ uvedl ředitel divadla Martin Otava. „Bohužel nikdo z nás netuší, co bude. Proto jsme přistoupili k rozhodnutí pozastavit prodej předplatného na další rok. Samozřejmě o systém předplatného nechceme přijít a rozhodně ho nerušíme, plánujeme ho obnovit, až budeme pociťovat větší jistotu,“ řekl. Ujistil, že abonenti o své výhody ani o peníze za neodehraná abonentní představení rozhodně nepřijdou. „Již nyní připravujeme benefity, které budou moci během roku 2021 uplatnit při nákupu vstupenek na naše představení,“ doplnil.

Pro následující měsíce divadlo připravuje program s kratší dobou předprodeje vstupenek. „V našem divadle se program běžně plánuje zhruba 1,5 až 2 roky předem, dramaturgie jednotlivých souborů na 3 až 5 let. Nyní je nutné, alespoň na čas, toto opustit a vytvořit nový systém, který nám poskytne větší míru flexibility. Nutná opatření chápeme, ale chceme mít provoz divadla i v této době ve svých rukou a nebýt opakovaně vydáni na milost opatřením v souvislosti s pandemií covid-19,“ vysvětlila náměstkyně ředitele Kateřina Königová.

„Chtěl bych poprosit naše abonenty i všechny ostatní diváky o trpělivost a podporu, protože pro nás pro všechny je to zcela nová situace a nikdo netuší, jak dlouho budou omezení trvat. Musíme vzít v úvahu všechny aspekty tak, aby nové hrací plány byly divácky, ekonomicky, umělecky i provozně co nejoptimálnější,“ sdělil ředitel Martin Otava.

Všichni předplatitelé, pokud zanechali kontakt, budou o pozastavení předplatného informováni individuálně. „Rád bych všechny abonenty požádal, aby sledovali naše webové stránky, a pokud mají tu možnost, aby nám doplnili své e-mailové adresy. Rozesílání dalších dopisů je pro nás v této situaci ekonomicky obtížné,“ dodal Martin Otava.

Další informace najdete na webu www.djkt.eu.

Editace textu: Marie Fialová


Zveřejněno: 29. 10. 2020, Martin Pecuch

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688