Tiskové zprávy  |  29.10.2020 11:57:44

Zlatá koruna zahajuje 19. ročník: Hlasujte pro svůj nejoblíbenější finanční produkt!

Zlatá koruna přináší již od roku 2003 přehled nejlepších finančních produktů, a ani v 19. ročníku tomu nebude jinak. Téměř 400členná Finanční akademie opět zodpovědně určí výherce 11 spotřebitelských a 4 podnikatelských kategorií, navíc zvolí i Novinku roku. Své oblíbené produkty však může v soutěži podpořit i široká veřejnost – zapojením se do anket Cena veřejnosti a Cena podnikatelů na www.zlatakoruna.info. Hlasujte a soutěžte o zajímavé ceny!

Rok 2020 byl pro Zlatou korunu rokem plnoletosti. Nebyl to však vstup do dospělosti, jaký mohl kdokoli očekávat. I přes všechny překážky, které tento rok přinesl, ale soutěž splnila svůj účel a pomohla spotřebitelům lépe se orientovat v nepřeberném množství nabízených finančních produktů. Největší odborná porota finančního trhu, Finanční akademie Zlaté koruny, vybrala ze 196 produktů od 70 společností ty nejlepší, kterým udělila Zlatou, Stříbrnou a Bronzovou korunu.

„Rok koronaviru“, jak lze toto období bezesporu nazývat, přispěl k urychlení potřeby digitalizace i podpoře rozvoje inovací. To napomohlo Air Bank k výhře v kategorii Novinka roku. Za její produkt Digitalizace platební karty jí Finanční akademie udělila Zlatou korunu. I samotná soutěž Zlatá koruna zareagovala na novou situaci a také se zapojila do boje proti dopadům pandemie. Ocenění v kategorii Cena za společenskou odpovědnost proto netradičně věnovala projektům, které měly stejný cíl. Vznikly, aby nezištně pomohly. Vítězem se stala pojišťovna Pillow, která vracela svým klientům peníze za neprojeté kilometry.

V pomoci proti dopadům koronakrize jsme ale přispěli ještě dalším, novým projektem. Během pár týdnů po vypuknutí pandemie jsme spustili diskusní webový portál „Peníze v roušce“, kde ve spolupráci s Finanční akademií a odborníky z Ministerstva financí pomáháme veřejnosti řešit jejich finanční problémy. Mám radost, jak se Zlatá koruna za 18 let své existence posunula. Vidím za námi řadu úspěšných projektů i oceněných produktů, z nichž žádný se historicky neukázal jako problematický. Jsem zvědav, jaké nové výzvy nám přinese další ročník soutěže,“ říká Pavel Doležal, zakladatel a ředitel Zlaté koruny.

Vyjádřit podporu svému oblíbenému produktu mohou ale i spotřebitelé hlasováním v Ceně veřejnosti. Pro podnikatelskou veřejnost je tu Cena podnikatelů. Každoročně se veřejného hlasování účastní až 100.000 lidí. Na výběr mají z více než 700 produktů na webu Zlaté koruny. Pokud však chtějí hlasovat pro jiný, nevadí, jednoduše ho lze doplnit. Vybere si proto opravdu každý. Navíc, pokud hlasující odpoví na tipovací otázku, může soutěžit o hodnotné ceny. V loňském roce si výherce vybral jako hlavní cenu voucher na šperk v hodnotě 10 tisíc od společnosti JK Jitka Kudláčková.

V Ceně veřejnosti je možné hlasovat dvakrát. První, nominační, kolo probíhá do 28. února 2021, kdy lze udělit hlas jakémukoliv produktu. Do finálového kola postoupí 20 finančních produktů s největším počtem hlasů. Od 4. března 2021 bude možné hlasovat znovu a vyjádřením svých preferencí některému z produktů finálové dvacítky, zvolit ten nejlepší. Cena podnikatelů je jednokolová a probíhá do 25. dubna 2021. Ve stejný den bude ukončeno i finálové kolo Ceny veřejnosti.

Obě veřejné ankety již několik let ovládají bankovní účty. Současně se ale na trhu profilují další novinky s potenciálem úspěchu. Podaří se někomu příští rok prolomit tento trend? Je to na vás. Zapojte se do hlasování, vyberte svůj oblíbený produkt a rozhodněte o vítězi!

Hlasovat je možné od 28. října 2020 na webových stránkách: http://www.zlatakoruna.info/soutez/2021, kde jsou k dispozici i přesná pravidla hlasování. Zlatá koruna tímto datem hrdě zahájí 19. ročník soutěže finančních produktů a již nyní netrpělivě očekává, kdo bude stát v září reflektorů jako vítěz. Nechme se překvapit!

Orientační termíny Zlaté koruny 2021:

28. 10. 2020 Spuštění veřejné ankety Cena veřejnosti (nominační kolo) a Cena podnikatelů
12. 2. 2021 Zahájení soutěže Zlatá koruna 2021 – přihlášky produktů
4. 3. 2021 Zahájení finálového hlasování veřejnosti v kategorii Cena veřejnosti
10. 3. 2021 Uzávěrka přihlášek do soutěže Zlatá koruna 2021
22. 3. 2021 Zahájení hodnocení Finanční akademií
20. 4. 2021 Ukončení hodnocení Finanční akademií
25. 4. 2021 Konec hlasování veřejnosti v kategorii Cena veřejnosti a Cena podnikatelů
3. 5. 2021 Zveřejnění výsledků hlasování veřejnosti v kategorii Cena veřejnosti a Cena podnikatelů
27. 5. 2021 Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže Zlatá koruna 2021
28. 5. 2021 Speciální novinová příloha Zlatá koruna 2021


O soutěži Zlatá koruna
Od roku 2003 probíhá pod záštitou ministrů financí ČR a guvernéra ČNB soutěž Zlatá koruna, která každoročně oceňuje nejlepší finanční produkty na českém trhu. Letos se konal již 18. ročník.
V letošním roce se soutěže zúčastnilo celkem 196 produktů od 70 finančních společností. Soutěž Zlatá koruna si získala vysoké renomé zejména tím, že produkty hodnotí Finanční akademie složená z téměř 400 odborníků. Ta rozhoduje i o Novince roku. Zlatá koruna také uděluje ve spolupráci s výzkumnou agenturou Behavio Cenu za společenskou odpovědnost.
Soutěž Zlatá koruna byla v roce 2017 rozšířena o novou kategorii FinTech, jejímž cílem je sledování aktuálních trendů na poli digitalizace a inovace finančních služeb. Jednotlivé projekty hodnotí FinTech akademie, která je součástí Finanční akademie.
Hodnocení poroty doplňuje hlasování v Ceně veřejnosti, kdy nejoblíbenější finanční produkty volí veřejnost prostřednictvím webových stránek Zlaté koruny. Od roku 2008 je hlasování rozšířeno o Cenu podnikatelů, kde soutěží nejoblíbenější finanční produkty pro malé a střední podnikatele. V posledním ročníku bylo odevzdáno 80 tisíc hlasů.
Výsledky hodnocení v soutěži Zlatá koruna pomáhají veřejnosti snadněji se orientovat v nabídce finančních produktů, motivují klienty k tomu, aby se více zajímali o vlastnosti jednotlivých produktů a lépe porozuměli nabídkám finančních společností. Další informace a výsledky soutěže Zlatá koruna najdete na www.zlatakoruna.info.

Partneři soutěže Zlatá koruna
Generální partner a organizátor: pdMEDIA s.r.o.
Partneři: Česká mincovna, Behavio, TOP HOTELS GROUP, Imper, JK Jitka Kudláčková, Adams Barbershop, vinařský dům Dobrá nálada, Tessuto, skupina ČEZ, Attendu, Vysoká škola ekonomie a managementu
Hlavní mediální partneři: Deník, Blesk, E15
Mediální partneři: Peníze.cz, Finmag, Czech & Slovak Leaders Magazine, Fleet, Bankovnictví, Epravo.cz, Kurzy.cz, Česká televize
Odborní partneři: Asociace českých pojišťovacích makléřů, Asociace hypotečních makléřů ČR, Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, Asociace penzijních společností ČR, Asociace pro kapitálový trh ČŘ, Business & Professional Women ČR, Czech Fintech Associaton, Česká asociace společností finančního poradenství a zprostředkování, European Financial Planning Association ČR, Hospodářská komora ČR, Svaz průmyslu a dopravy ČR

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy o koruně

Čt 08:25 Koruna si připsala drobné zisky (ČSOB-Dealing) Měny-forex







Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688