Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
24.10.2020 18:44:19

Zatím bude teplé počasí, místy mlhy a nízká oblačnost

 

Na konci října bude proudit vzduch do střední Evropy hlavně z jižních a jihovýchodních směrů. Bude teplý a vlhký. A protože je vlhkosti v Česku letos i tak dost, počasí často doprovodí mlhy a nízká oblačnost. Kde se počasí zkazí nízkou oblačností, bude jen kolem 9 °C. Při protrhání oblačnosti na polojasno nebo skoro jasno bude ve vybrané dny až 16 °C. Na konec října je to teplé vlahé počasí a příjemný průběh podzimu. Srážek se očekává nejvíce kolem úterý a pak by měly další dorazit od čtvrtka směrem k víkendu.

Pozor za volantem na přibývající mlhy. Při náhlém vyjasnění počasí na noc se ráno mohou objevit slabé přízemní mrazíky. Jinak počasí ve výhledu prozatím nenaznačuje nutnost přezout zimní pneumatiky. I tak je lepší dodržet termín podle zákona od 1. 11. a být připraven na vpád zimy. Vlhký rok by mohl v zimě znamenat jak hodně inverzí, tak i sněhové hody. Musel by se ale do střední Evropy propadnout studený vzduch od severozápadu.

Předpověď počasí od neděle do středy

V neděli bude jasno, skoro jasno. Místy ale tvorba mlh a nízké oblačnosti, která se ojediněle může udržet po celý den. Teploty 13 až 17 °C. Při mlhavu a zataženu jen 10 °C.

V pondělí mlh ještě přibude. Bude zataženo nízkou oblačností, mlhavo. Jen přechodně a ojediněle se oblačnost protrhá. Ojediněle i mrholení. Teploty 9 až 13 °C, ojediněle až 15 °C.

úterý bude oblačno až zataženo, místy slabý déšť. Ojediněle i mlhy a mrholení. Teploty 8 až 12 °C, na východě až 14 °C.

Ve středu bude polojasno až oblačno, ojediněle déšť. Ojediněle také mlhy a mrholení. Teploty 11 až 15 °C.

V dalších dnech by mělo dorazit více srážek. Teploty prozatím zůstanou lehounce nad 10 °C. Sněhové srážky se čekají jen na hřebenech hor.    

Počasí 25.10.2020


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty