sanep.cz (SANEP)
Z domova  |  23.10.2020 14:42:32

Průzkum: Více jak 2/3 Čechů se domnívá, že by měli ministr zdravotnictví Roman Prymula a poslanec za hnutí ANO Jaroslav Faltýnek okamžitě na své funkce rezignovat


Více jak dvě třetiny Čechů se domnívá, že by měli ministr zdravotnictví Roman Prymula  a poslanec za hnutí ANO Jaroslav Faltýnek okamžitě na své funkce rezignovat


Jak vyplývá z bleskového a exkluzivního průzkumu společnosti SANEP, více jak dvě třetiny lidí jsou toho názoru, že by měl současný ministr zdravotnictví Roman Prymula okamžitě odstoupit ze své funkce. V souhrnu se pro Prymulovu rezignaci vyslovilo kladně 71,5 procent obyvatel ČR, opačný názor zastává pouze 23,9 procent. Jednoznačný názor v této věci nemá pouhých 4,6 procent lidí.

Na otázku, zda-li by měl odstoupit ze své funkce i poslanec a první místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek, se kladně vyjádřilo v souhrnu 70,8 procent obyvatel ČR, zatímco opačného názoru je 21,9 procent. Jednoznačný názor v této věci nemá pouhých 7,3 procent lidí.

S nařízeními a doporučeními vlády ČR kvůli ochraně před novým typem koronaviru souhlasí v souhrnu 55,3 procent lidí, zatímco v únoru tohoto roku to bylo 65,5 procent. Nesouhlasně se k těmto vládním nařízením a doporučením v aktuálním říjnovém průzkumu společnosti SANEP vyjádřilo v souhrnu 39,4 procent našich obyvatel, zatímco v únoru letošního roku jich bylo pouze 17,1.

Jak dále vyplývá z exkluzivního bleskového průzkumu společnosti SANEP, největší důvěru lidí při řešení současné krizové situaci má první místopředseda vlády a ministr vnitra za ČSSD Jan Hamáček (30,1%). Na druhém místě se pak v pomyslném žebříčku důvěry umístila hlavní hygienička Jarmila Rážová (24,6%), kterou následuje premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš (19,2%). Současný ministr průmyslu a obchodu a též dopravy Karel Havlíček získal důvěru u 15,8% lidí. V důvěře naprosto propadl současný ministr zdravotnictví Roman Prymula, kterému nyní důvěřuje pouhých 10,3 procenta lidí.

Domníváte se, že by měl ministr zdravotnictví Roman Prymula rezignovat na svou funkci?
Domníváte se, že by měl poslanec a 1. místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek rezignovat na svou funkci?


Souhlasíte s nařízeními a doporučeními vlády ČR kvůli ochraně před koronavirem?
Kterému z následujících vrcholných politiků a představitelů státu nejvíce důvěřujete v souvislosti s řešením současné krizové situace ohledně koronaviru?

Exkluzivní průzkum společnosti SANEP byl proveden dne 23. října 2020 na vybrané skupině 782 dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek obyvatel ČR ve věku 18+ let.

Celkově se průzkumu společnosti SANEP zúčastnilo v rámci respondentního panelu 220 tisíc registrovaných uživatelů 8.131 dotázaných.

Reprezentativní vzorek byl vybrán metodou kvótního výběru a odpovídá sociodemografickému rozložení obyvatel ČR dle údajů Českého statistického úřadu. Statistická chyba u uvedené skupiny obyvatel se pohybuje v rozmezí +-2,5%.

Kontrola daného vzorku byla provedena triangulační datovou metodou. Uvedené výsledky a modely jsou platné pouze v daný okamžik sběru dat.



Výsledek hlasování:


Doporučit stránku
Přihlášení
Uživatelské jméno:
Heslo:
 
Zapamatovat - Zapomenuté heslo
Právě probíhá
Oblíbenost hejtmanů - 2020
Objednávka průzkumu
Stačí vyplnit následující formulář a o zbytek se postaráme my. Dodáme Vám přesné výsledky veřejného mínění včetně grafického znázornění.
Vaše téma:
Váš e-mail:
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu je zakázáno.
© 2008-20 Sanep.cz, SANEP s.r.o. - Všechna práva vyhrazena.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688