Radek Stolář
(Kurzy.cz)
Zajímavosti  |  21.10.2020 13:38:52

Domácí meteorologická stanice EMOS vám ukáže předpověď, jaký bude Váš den

Podzim už udeřil ve vší síle, prší až povodně ohrožují část republiky, ochladilo se, listí je už silně probarvené a chystáme se na další ochlazení. Nejen právě probíhající podzim je čas nestabilního počasí, kdy rozhodně nestačí se podívat z okna, abychom věděli, jak je právě venku a hlavně, jak bude v řádu nejbližších hodin. Ne vždy máme náladu, příležitost nebo čas dívat se na televizní předpověď počasí a sledovat predikce v celé jejich šíři… a ty se ještě někdy nesplní, protože předpovědní modely mají jen určitou pravděpodobnost.

Většina z nás preferuje kombinaci předpovědi počasí s kontrolním pohledem z okna. Ale nejlepší je podívat se nejen z okna, jaká je realita, ale taky na meteostanici, která nám přesně řekne, kolik je teď venku stupňů a co můžeme na nebi čekat v následujících hodinách. Dozvíme se nejen teplotu vnitřní, ale i venkovní, včetně vlhkosti – to je velmi důležitý údaj, kteří mnozí nedoceňujeme. Protože vlhkost spolu s teplotou výrazně ovlivňuje pocit tepla či chladu a je proto důležitý pro náš komfort.

Domácí meteorologické stanice informují o počasí současném i o tom, jak bude, ideálně na následujících 12 hodin. Mohou ukazovat trend vývoje teploty i tlaku pro následující období, samozřejmě vnitřní i venkovní teplotu a vlhkost. Některé meteostanice nabízejí údaje o minimální a maximální teplotě. Kromě většinou dokážou sloužit i jako hodiny s budíkem (dokonce i se dvěma budíky), barometr nebo srážkoměr, kalendář, i ukazovat fáze měsíce. Všechny tyto informace máte k dispozici doma, ve vyhřáté místnosti, protože snímání venkovních teplot a dalších údajů zajišťuje jedno či více venkovních čidel, které je potom po drátě nebo bezdrátově přenášejí do samotné meteostanice instalované v interiéru.

Někomu vyhovuje, pokud si zobrazené údaje meteostanice promítá na zeď, případně pokud je display podsvětlený – tak jsou informace dostupné i ve tmě nebo šeru. Domácí meteorologická stanice může stát na nábytku, ale je možné ji třeba také pověsit kamkoli na zeď, protože většina modelů je bezdrátových a vzdálenost čidla od meteostanice může být i 30 až 80 metrů. A vybírat je možné i mezi různými designy přístrojů, včetně barvy.

Bez ohledu na to, který konkrétní model si vyberete, je domácí meteostanice EMOS užitečný pomocník, který Vám nabídne na jednom displayi spoustu důležitých informací. Jedním pohledem tak uvidíte, jestli bude Váš den zalitý sluncem.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688