plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  20.10.2020 00:00:00

Plzeň spolu s fakultní nemocnicí vyzývají: Pomáháme Vám, pomozte Vy i nám

Plzeň spolu s fakultní nemocnicí vyzývají: Pomáháme Vám, pomozte Vy i nám

Plzeň spolu s Fakultní nemocnicí Plzeň spouští výzvu pro všechny, kteří chtějí pomoci přímo plzeňským sociálním službám nebo konkrétně fakultní nemocnici. Kampaň pod heslem „Pomáháme Vám, pomozte Vy i nám“ cílí na zájemce z řad veřejnosti. Poptáváni jsou lidé z různých oborů, kteří by chtěli pomoci v době krize jako pečovatelé v domovech seniorů i dalších pobytových zařízeních či pracovat jako obslužný personál nemocnice. Snahou je předejít situaci, kdy osob na těchto pozicích bude kvůli pandemii covid-19 nedostatek. Výkon práce je za odměnu.

Logo Město Plzeň„Chcete se zapojit tam, kde je vašich rukou v těchto dnech nejvíce zapotřebí? Rádi byste pomohli plzeňským sociálním službám nebo FN Plzeň? Pak potřebujeme právě vás! Pokud je vám více jak 18 let, máte ukončené alespoň základní vzdělání, jste bezúhonní a můžete prohlásit, že jste se nesetkali s nákazou covid-19, pak neváhejte a dejte nám o sobě vědět,“ vyzval primátor města Plzně Martin Baxa.

Logo Fakultní nemocnice Plzeň„V této vypjaté době jsou nároky na zdravotníky opravdu veliké. Řada lidí pracuje na úkor svého soukromí, velká skupina lidí je v pracovní neschopnosti vlivem koronavirové nákazy. Tento pandemický podzim je pro celou nemocnici velmi náročný a pokud to naše provozy umožní, v případě nabídky rádi pomocníky z řad veřejnosti využijeme. Solidarita je pro náš národ pověstná a jsem moc hrdý na to, že Plzeňáci mají srdce na pravém místě. Velké díky,“ uvedl ředitel Fakultní nemocnice Plzeň Václav Šimánek.

Zájemci mohou na e-mailovou adresu socialnisluzby@plzen.eu zaslat své jméno a telefon, na kterém jsou k zastižení, do předmětu zprávy napsat oblast, kterou preferují: buď Pečovatel sociální služby nebo Pomocník FN Plzeň, doplnit mohou i případně svůj profesní obor, dosavadní pracovní zkušenosti a datum, od kdy by byli k dispozici. Došlé e-maily budou zařazeny do databáze a jakmile bude potřeba obsadit vhodnou pozici pomocníkem, budou dotyční kontaktováni buď z nemocnice nebo ze sociálního zařízení podle toho, jakou oblast si zvolili.

Výzvu pro dobrovolníky ze všech oblastí možné pomoci, a to včetně lékařů, zdravotníků i například studentů zdravotnických oborů, v uplynulých dnech zveřejnil také Plzeňský kraj. Lidé ochotni pomoci na výzvu kraje mohou reagovat prostřednictvím webu Plzeňského kraje www.plzensky-kraj.cz.

Dobrovolníky hledá v Plzni aktuálně také například Mezigenerační a dobrovolnické centrum TOTEM, a to konkrétně pro plzeňskou krizovou linku pomoci seniorům. Zájemci, kteří se chtějí přidat do dobrovolnického týmu, mohou zavolat na telefon 736 489 755 nebo napsat e-mail na: faiferlikova@totemplzen.cz.

Text: Eva Barborková


Zveřejněno: 20. 10. 2020, Martin Pecuch

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688