mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  19.10.2020 04:19:00

Čínská vláda plánuje založení nové zóny volného obchodu (FTZ) v provincii Anhui a rozšíření existující FTZ v provincii Zhejiang

Čínská vláda plánuje založení nové zóny volného obchodu (FTZ) v provincii Anhui a rozšíření existující FTZ v provincii Zhejiang

19.10.2020 / 03:54 | Aktualizováno: 19.10.2020 / 04:19

Nové FTZs se budou zaměřovat například na high-end výrobu, chytrá vozidla a spotřebiče, cross border e-commerce, nové materiály, digitální obchod a zabezpečení transferu dat, či sloužit jako mezinárodní přepravní uzel a centrum pro alokaci zdrojů.

Nová FTZ v provincii Anhui se skládat ze tří oblastí:

Anhui FTZ

Cíle nové FTZ v Anhui:

  1. podporovat koordinovaný rozvoj oblasti delty řeky Yangtze a podílet se na výstavbě vědeckých a technologických komunit se státy a regiony v rámci iniciativy Belt and Road.
  2. zjednodušit schvalovací postupy pro zahraniční investiční projekty. Podporovat zřízení zcela zahraničně vlastněných vzdělávacích a školících institucí a institucí pro odbornou přípravu. Zahraniční cestovní kanceláře registrované této FTZ, které splňují požadavky, se budou moci zapojit do podnikání v oblasti odchozího cestovního ruchu (s vyloučením Tchaj-wanu).
  3. podpořit výstavbu čínsko-německých parků spolupráce v Hefei a Wuhu, a prozkoumat vytvoření nových mechanismů pro spolupráci na mezinárodních parcích.
  4. podporovat výstavbu komplexních pilotních zón cross border e-commerce v Hefei a Wuhu. Podporovat oblasti Hefei a Wuhu při provádění přeshraničních zkoušek dovozu zboží v rámci cross border e-commerce
  5. rozšířit otevření finančního sektoru. Zavést opatření pro uvolnění podílu zahraničních akcií držených finančními institucemi, rozšíření rozsahu podnikání zahraničních finančních institucí, či podporovat kvalifikované domácí i zahraniční investory při zakládání různých finančních institucí v souladu se zákonem.
  6. podporovat domácí a zahraniční instituce pro výzkum a vývoj, vysoké školy a univerzity a podniky při zakládání, či společném budování laboratoří a nových institucí pro výzkum a vývoj v FTZ.

Rozšířená FTZ v provincii Zhejiang se bude také skládat ze tří oblastí:

Zhejiang FTZ

Cíle rozšířené FTZ v provincii Zhejiang:

  1. vybudovat globální základnu pro přidělování volně ložených komodit, se zaměřením především na ropu a plyn
  2. prozkoumat vytvoření systému dohledu nad informacemi z velkých dat (big data). Vytvořit digitální integrovanou platformu pro supervizi. V rámci vnitrostátního systému řízení bezpečnosti přenosu informací, realizovat pilotní projekty s cílem evaluovat přeshraniční tok dat a prozkoumat zavedení následujících opatření: certifikace se schopností ochrany dat, prověření zálohování dat, posouzení přeshraničních toků dat a transakčních rizik a další mechanismy pro zabezpečení dat. Posílit ochranu patentů, autorských práv, obchodních tajemství a dalších podnikových informací a práv a aktivně se podílet na hlavních globálních digitálních ekonomických výměnách a spolupráci.
  3. podporovat finanční inovace, které slouží reálné ekonomice. Realizovat pilotní projekt bankovního systému s integrací domácí a zahraničních měn
  4. zlepšit regionální podpůrná opatření pro systém pracovních povolení pro cizince do Číny a vízový systém talentů.
  5. rozšiřovat spolupráci v oblasti zemědělského obchodu s dalšími zeměmi a aktivně rozvíjet špičková odvětví zpracování živočišných bílkovin a obchodu, jako je dovážené hovězí maso.
  6. vytvořit nový typ mezinárodního obchodního centra. Podporovat domácí i zahraniční cross border e-commerce společnosti v budování mezinárodních tranzitních distribučních základen. Podporovat Yiwu small Commodity City a další tržiště v rozšiřování dovozu a budování nových dovozních tržišť.
  7. vybudovat mezinárodní přepravní a logistické centrum se zaměřením na používání inteligentních technologií nové generace, aktivně propagovat řadu nejlepších demonstračních podniků v oblasti inteligentní výroby doma i v zahraničí, podporovat regionální podniky v zapojování se do mezinárodní spolupráce, výzkumu a vývoje a usilovat o integraci do globálních dodavatelských, inovačních a hodnotových řetězců špičkové výroby.
  8. vybudovat platformu pro vědecký výzkum a inovaci ve zdravotnickém průmyslu, povzbuzovat a podporovat přední farmaceutické společnosti ke zvýšení investic do vědy a techniky, spolupracovat s domácími i zahraničními lékařskými výzkumnými ústavy.

Nová FTZ v provincii Anhui a rozšířená FTZ v provincii Zhejiang budou firmám ve vybraných oborech nabízet značnou pomoc a podporu. Velký zájem je také o mezinárodní spolupráci, především v high-tech oborech, což může být příležitost pro relevantní české firmy.

Lukáš Svatek, ekonomický diplomat GK Šanghaj


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688