cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  13.10.2020 14:33:05

G7 stojí proti Libře až do doby, než bude splňovat adekvátní regulace


Jak je na tom vlastně projekt Libra v současnosti? Z pohledu regulací stále nijak zvlášť dobře. Představitelé států G7 totiž v posledních dnech vytvořili koncept svého postoje k Libře, který není nikterak pozitivní.

Představitelé států v podobě zástupců centrálních bank a ministerstev financí, kteří zastupují zájmy jedněch z nejdůležitějších světových ekonomik, USA, Kanady, Japonska, Neměcka, Francie, Itálie a Velké Británie, prohlásili, že se dohodli na tom, že budou dále pozdržovat možné schválení globálních stablecoin projektů, a to až do té doby, než bude existovat adekvátní a funkční regulace této oblasti. Potvrdili tak zpravodajskému serveru Reuters ke včerejšímu datu.

Stále pak zůstává otázkou, jestli se tato novinka nějak dotkne již fungujících mincí s cenou fixovanou na jinou fiat měnu. S největší pravděpodobností ale cílí jen na projekty nové, které své místo ještě nemají vybudované. Součástí konceptu totiž byla např. tato prohlášení.

G7 stále setrvává v názoru, že by žádný globální stablecoinový projekt neměl operovat, dokud nebude dostatečně adresovat relevantní právní, regulatorní a dozorové požadavky skrz vhodný design a dodržování aplikovaných standardů.“

Vyplývá z toho však, že situace, ve které se Libra nachází, se stále nijak nezměnila. V současnosti by se jim totiž jednoznačně nepovedlo získat potřebné licence od důležitých regulátorů, včetně právě např. států G7. Ty totiž stále přetrvávají v tom, že globální stablecoiny představují hrozbu pro tradiční finanční systém. S tím pak samozřejmě nemusí být tak daleko od pravdy, ale není to vlastně dobře?


CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste