cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  07.10.2020 13:59:02

75 kryptoměnových směnáren ukončilo v roce 2020 svou činnost


Letošní rok znamenal konec poměrně značného množství kryptoměnových směnáren a burz, kdy činnost ukončuje jedna za druhou. Důvody jsou pak všelijaké, ať už se jedná o hacky, dobrovolné ukončení provozu či další.

Statistiky přebíráme z webové platformy Crypto Wisser, a konkrétně z jejich nástroje s názvem Exchange Graveyard (hřbitov pro směnárny). Podle té letos svůj provoz ukončilo již 75 z nich. Toto číslo navíc může být ještě větší v případě, kdy je pravděpodobné, že svou činnost ukončily i nějaké směnárny, které nejsou sledovány touto platformou.

Právě z těchto statistik jsme se dočetli i o důvodech, které stojí za ukončením činnosti jednotlivých směnáren a burz. Nejobvyklejším důvodem zde bylo zmizení zakladatelů a ukončení provozu bez nějakého vysvětlení. To se týká 34 směnáren, které Crypto Wisser označuje za MIA (Missing In Action - chybí v akci). 31 dalších ukončilo svůj provoz na základě svého vlastního rozhodnutí a v tabulce je tedy najdeme pod heslem volantury shutdown (dobrovolné vypnutí).

Právě tato statistika nám ukazuje trend, podle kterého přestává být ziskové provozování malých směnáren, kdy si své místo na trhu již pevně vybudovalo několik gigantů a vstupní bariéra se začíná zvyšovat. Na druhou stranu např. nové směnárny typu Uniswapu ukázaly, že stále ještě není pozdě do trhu vstoupit. Samozřejmě tedy za předpokladu zajištění nových, výhodnějších podmínek pro obchodování. Dalším důvodem mohou být také zpřísňující se regulace, se kterými jednoduše směnárny a burzy již nezvládají být v souladu.

Přímo zakázány vládními orgány však podle tabulky byly jen 2 směnárny, a to holandská NLexch a chilská Chilebit. Dalších 5 pak bylo označeno za plnohodnotné scamy, které vůbec žádnou reálnou směnu nepřinesly. Poslední 4 potom představují směnárny a burzy, které musely svou činnost ukončit z důvodu hackerských útoků.


CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste