Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Investice  |  06.10.2020 21:56:51, aktualizováno 07.10.2020 15:26:59

Trump zastavil vyjednávání o dalším balíku fiskální pomoci, 1200 USD pro Američany a pomoc pro aerolinky a PPP by ale podepsal HNED


Americký prezident Donald Trump v úterý oznámil, že vyzval vyjednavače administrativy, aby zastavili vyjednávání s Demokraty o podobě dalšího fiskálního podpůrného balíku. Obnovení jednání přichází v úvahu až po listopadových prezidentských volbách. Poté co bude Trump opětovně zvolen prezidentem hodlá prosadit vlastní podobu zaměřenou na těžce pracující Američany a malé podnikatele a podniky.

Demokraté Sněmovnou v závěru minulého týdne protlačili svou představu pracující s podporou v celkovém objemu 2,2 biliónu USD. Republikáni doposud naznačovali podporu vlastní podobě balíčku s celkovým rozsahem pomoci cca 1,5 biliónu USD s tím, že cokoliv nad 2 bilióny není pro ně přijatelné. Podle Trumpových komentářů se hranice posunuly na 2,4 biliónu ze strany Demokratů a 1,6 biliónu ze strany Republikánů.

Hlavní vyjednávači v podobě ministra financí Mnuchina a mluvčí Sněmovny Nancy Pelosiové se měli k dalším jednáním setkat opět dnes. 

Trump ve svém oznámení mimo jiné také uvedl, že USA jsou hlavní silou světového ekonomického oživení a to "nejlepší ještě teprve přijde".

Trumpův krok sklidil ostrou kritiku ze strany Pelosiové v tom smyslu, že prezident konečně ukázal svou pravou podstatu upřednostňující jeho vlastní zájmy před zájmy celé země.

Trumpovo oznámení podkopalo v úterý důvěru akciových trhů, které neudržely do té doby lehké růsty a začaly výrazněji klesat. Investoři do značné míry na další podpůrný balík spoléhali, jako na věc obtížně se rodící nicméně jistou.

Ve středu US prezident oznámil, že dílčí konkrétní návrhy pomoci by neodmítl a ihned je uvedl v činnost - viz. Trump: Návrh na vyplacení dalších 1200 USD pro Američany podepíšu hned, stejně tak pomoc aerolinkám a v rámci PPP











Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688