cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  03.10.2020 21:01:48

Žaloby na BitMEX a 400dolarový propad na bitcoinu

V dnešních Perličkách týdne si zhodnotíme, co se za poslední poměrně zajímavý týden na kryptoměnách událo. Mrkneme tedy na vývoj základních hodnot souvisejících s krypto trhem, nějaké zajímavé kryptoměny a pár novinek, které jsou pro svět kryptoměn důležité.

 

 


 

BitMEX v problémech

Proti BitMEXu se rozhodly zakročit u FBI a CFTC, kteří tuto burzu viní z toho, že operuje neregulovanou a tedy ilegální směnárnu, která nezajišťuje dostatečnou ochranu před praním peněz, a to tak, že nedodržují KYC a AML pokyny. CFTC a státní zastupitelství v New Yorku již tak proti BitMEXu podaly první žaloby, kdy se jedná jak o žaloby civilní, tak i z oblasti trestního práva. Proto představitelům Bitmexu hrozí nejen tučné pokuty, ale dokonce až pět let ve vězení. Taktéž se jedná o porušování zákona označovaného za Bank Secrecy Act.


Razantní propad kryptoměn

Na novinky okolo burzy BitMEX nepřekvapivě zareagovala i cena bitcoinu a některých dalších kryptoměn. Nedlouho po prvních oficiálních zprávách se tak ve čtvrtek cena bitcoinu v pár hodinách propadla o více než 400 dolarů. Podobný průběh jsme pak mohli vidět i na kapitalizaci všech kryptoměn i altcoinů samotných.


CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste