Vojtěch Kraft (CryptoMood)
Okénko kryptoměny  |  02.10.2020 09:36:28

Investování v krypto světě

Investování v krypto světě

5 minut čtení

 

Investice do kryptoměn? Když pouhý nákup nestačí

Nakoupit Bitcoin a držet jej, může být jen první část investice, v článku se ale dozvíte jak svoje “coiny” ještě více zhodnotit.

Krpytoměnový ekosystém nabízí nepřeberné množství možností, jak nakoupené měny zhodnotit. V minulém článku jsem odkryl část možných investic v decentralizovaných financích, které nyní zažívají opravdu velký boom. Nejen DeFi je ale cesta k více ziskům.

Jako v klasickém světě investic i v případě kryptoměn je potřeba dát velký zřetel na bezpečnost. Historicky jsme mohli vidět spoustu projektů, které se ukázali jako podvodné “ponzi schéma” a mnoho z nich již zaniklo.

Pojďme se tedy podívat na výběr těch, které fungují a zároveň nabízí atraktivní příležitosti.

 

Trading na krypto burzách

Je to už takový “evergreen”, ale obchodování za zmínku určitě stojí. Jedná se o formu investování s velkým potenciálem zhodnocení, kdy spekulujeme na změnu hodnoty konkrétní kryptoměny oproti jiné, nebo proti klasické měně, například euru.
Z historie u
ž víme, že

kryptoměny si prošly velmi turbulentním vývojem. Tisíce procent zhodnocení a naproti tomu obrovský propad, který znamenal ztrátu pro mnoho obchodníků.

Nejblíže bychom mohli kryptoměny přirovnat například k akciím. Když pomineme kratší historii, pohyby a jejich logika jsou srovnatelné. Tím hlavním lákadlem je v tomto případě vysoká volatilita, nebo-li míra kolísání hodnoty daného aktiva, která se může pohybovat až ve vyšších desítkách procent denně.

Velký potenciál růstu s sebou přináší i velké riziko, na které je potřeba si dát pozor a dobře své obchody zajišťovat. Trading je v tomto neúprosný a i malá chyba může v řádu několika sekund znamenat velkou ztrátu.

 

Staking

Zajímavým způsobem jak více zhodnocovat své nakoupené kryptoměny je tzv. Staking. Při běžném překladu dostaneme význam sázení, což v tomto případě není úplně pravda. Staking ve světě kryptoměn znamená proces aktivního zapojení na ověřování transakcí v blockchainu. Jinými slovy každý, kdo má na burze kryptoměny, které nevyužívá, se může se svým kapitálem zapojit na této validaci transakcí a jako odměnu dostat konkrétní kryptoměnu.
Tato forma investice není tak 
časově a psychicky náročná jako trading. Zároveň přináší nižší potenciál výnosu. Bavíme se zde o jednotkách, popřípadě nižších desítkách procent.

 

DeFi agregátory

Jak jsem zmínil v posledním článku týkajícím se decentralizovaných financí, DeFi agregátory jsou účinným nástrojem jak s minimálním úsilím zhodnocovat své nakoupené kryptoměny.

Agregátory jsou služby, které automaticky vkládají váš kapitál do projektů a aplikací s nejvyšším potenciálem růstu v daný okamžik. Pokud je pro vás DeFi novinkou a nevíte přesně jaké projekty za to stojí, agregátory jako například yearn.finance mohou pomoci v efektivním zhodnocování.

Zde je nutné zmínit, že za celým projektem yearn.finance stojí jediný člověk a většina služeb na jeho webu jsou ve verzi beta. Na druhou stranu je zde velké množství lidí,

kteří zde investují své kryptoměny bez větších potíží a úspěšně získávají nové tokeny jako formu zhodnocení. Osobně se v rámci DeFi agregátorů přikláním spíše k nižším investovanýčástkám, protože jde stále o poměrně neprobádanou oblast.

 

Termínované uložení

V případěže je pro vás svět za hranicemi naší země nedůvěryhodný i v Česku najdeme projekt, který dokáže úspěšně zhodnocovat kryptoměny. Jedná se o produkt Boost od společnosti CRYFIN a.s. Zde se bavíme o totožné službě jako termínovaný vklad, ale v Bitcoinu a s mnohem vyšším zhodnocením než v bance.

Za konkrétní dobu, jistý úrok - to je fér. Pokud hledáte investici jako pasivní příjem a nemáte velké zkušenosti s krypto světem, zde je to trefa do černého. Nejprve si vyberete na jak dlouho chcete finance investovat. Zde se můžete dostat na maximum 6% zhodnocení ročně. A po vložení prostředků už stačí sledovat zisky.

Oproti tradingu zde nenajdeme tak vysoký potenciál výnosu, na druhé straně je zde minimalizované riziko bez nutnosti jakékoliv aktivity z vaší strany.

Závěrem bych rád zmínil, že zde bylo vybráno pouze několik málo možností jak v krypto světě dosáhnout vyšších zisků. Vždy je podstatné být nohama na zemi a nenechat se zlákat příběhy o tisíci procentním zhodnocení přes noc. Myslete také na diverzifikaci, rozložit prostředky do více projektů funguje lépe než vsadit vše na jednu kartu.


Zdroj: 

defirate.com 

blog.kraken.com

Vojtěch Kraft

Dlouholetý trader, který se specializuje na obchodování akcií a Bitcoinu. Fanoušek nových technologií, zejména v oblasti blockchainu a umělé inteligence. Při analýze trhů upřednostňuje především fundamentální analýzu v kombinaci s technikou.




CryptoMood

CryptoMood je start-up, který poskytuje sadu nástrojů analýzy sentimentu poháněné AI pro efektivnější traderovo rozhodování a dodává signály krypto-sentimentu v reálném čase. Využívá více než 50 000 zdrojů k porovnání názorů ve zprávách a v sociálních mediích o více než 3000 kryptoměn, přičemž vytváří odpovídající indikátory sentimentu, které zvyšují obchodování s kryptoměnami. Produkty CryptoMood zahrnují mobilní aplikaci, deskop terminal a API.

Více na https://cryptomood.com/ .

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko kryptoměny:

Po 10:42  Zlato trhá rekordy, ale prodávat nemusí být moudré Martin Stránský (WBTCB)
04.04.2024  Objem obchodů s kryptem stoupl o třetinu na 1,1 miliardy Martin Stránský (WBTCB)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688