plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  01.10.2020 00:00:00

Plzeň: Návštěvníky bazénu na Slovanech čeká větší komfort

Návštěvníky bazénu na Slovanech čeká větší komfort

Bazén Slovany (fotografie: M. Pecuch)

Bazén Slovany (fotografie: M. Pecuch)

Sedmdesát milionů korun vyčlenilo město Plzeň na úpravy plaveckého bazénu na plzeňských Slovanech. Ve čtvrtek 1. října 2020 skončila jedna etapa rekonstrukce a do užívání byla slavnostně předána nová hala s recepcí i zázemím a také nové šatny. Návštěvníky při odbavení čeká také nový turniketový a čipový systém.

Plzeň se už v roce 2018 pustila do rozsáhlé modernizace městského bazénu na Slovanech za několik desítek milionů korun. Jeho návštěvníci, ať již veřejnost, školáci nebo sportovci, se tak dočkají většího komfortu a lepších služeb. Loni už byl přestavěn objekt výměníku a kotelny na nový dětský bazén. A právě letos 1. října byla dokončena další etapa rekonstrukce – nový vstup a nové šatny. V přestavbě bazénu na moderní sportovní a relaxační prostor ale pokračujeme. V plánu jsou další úpravy jako například vytvoření parních kabin či spojovací chodby mezi hlavním vstupem a novým dětským bazénem,“ uvedl primátor města Plzně Martin Baxa.

Bazén Slovany (fotografie: M. Pecuch)

„Přestavba vstupu a vybudování nových šaten byla zahájena na počátku letošního roku. Díky této rekonstrukci mají návštěvníci, a především lidé s hendikepem, komfortnější vchod do bazénu. Stávající vstup přes předsazené schodiště byl totiž odstraněn a přesunut o patro níže. Tím je zajištěn bezbariérový přístup jak od zastávky městské hromadné dopravy, tak z parkoviště či parkovacího domu,“ vysvětlil první náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký, jenž má ve své gesci  městské sportovní areály. Nová vstupní hala je tvořena zádveřím a recepcí hotelového tyipu. Návštěvníci jsou odbaveni novým turniketovým a čipovým systémem. Součástí realizace tedy bylo i dodání odbavovacího čipového systému včetně průchozích branek, platebních terminálů, čtecích zařízení, čipů a dalších prvků potřebných k provozu.

Bazén Slovany (fotografie: M. Pecuch)

„Poté, co návštěvník projde novým vstupem, pokračuje dále do šaten. I ty jsou zcela nově přestavěné a vybavené. Nové společné šatny vznikly v prostoru bývalého dětského bazénu. Jsou tak nyní na stejné úrovni jako bazénová plocha. Šatny tvoří jeden otevřený prostor a mají průchozí převlékací kabiny. Nechybí skříňky na uložení věcí. Návštěvník si díky čipu může vybrat jakoukoli skříňku, do níž si uloží věci, pomocí čipu ji zamkne a pokračuje dále do sprch a nového hygienického zázemí. Sprchy a WC jsou odděleny pro muže a ženy. Nový výstup ze šaten je umístěn do prostoru dnešního dětského brouzdaliště,“ popsal nové šatny a jejich zázemí Roman Zarzycký. Součástí tohoto prostoru jsou i šatny pro lidi s hendikepem a klubové šatny. Celková kapacita je 488 skříněk pro návštěvníky a 105 skříněk pro sportovní klub, učitele a zaměstnance bazénu.

Součástí celé rekonstrukce za zhruba sedmdesát milionů korun je i provedení nových rozvodů, vybavení objektu technologií na vytápění, vzduchotechnikou, měřícími a regulačními přístroji či silnoproudým a slaboproudým zařízením a dalšími technologiemi.

Text: Marie Fialová

Fotogalerie

Návštěvníky bazénu na Slovanech čeká větší komfortNávštěvníky bazénu na Slovanech čeká větší komfortNávštěvníky bazénu na Slovanech čeká větší komfortNávštěvníky bazénu na Slovanech čeká větší komfortNávštěvníky bazénu na Slovanech čeká větší komfortNávštěvníky bazénu na Slovanech čeká větší komfortNávštěvníky bazénu na Slovanech čeká větší komfortNávštěvníky bazénu na Slovanech čeká větší komfortNávštěvníky bazénu na Slovanech čeká větší komfortNávštěvníky bazénu na Slovanech čeká větší komfortNávštěvníky bazénu na Slovanech čeká větší komfortNávštěvníky bazénu na Slovanech čeká větší komfortNávštěvníky bazénu na Slovanech čeká větší komfortNávštěvníky bazénu na Slovanech čeká větší komfortNávštěvníky bazénu na Slovanech čeká větší komfortNávštěvníky bazénu na Slovanech čeká větší komfortNávštěvníky bazénu na Slovanech čeká větší komfortNávštěvníky bazénu na Slovanech čeká větší komfortNávštěvníky bazénu na Slovanech čeká větší komfortNávštěvníky bazénu na Slovanech čeká větší komfortNávštěvníky bazénu na Slovanech čeká větší komfort

Zveřejněno: 1. 10. 2020, Martin Pecuch

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688