zlin.eu (Zlín)
Z regionů  |  01.10.2020 00:00:00

Zlín: Volit můžete bez obav

p1010090.jpg

Volit můžete bez obav

publikováno: 1.10.2020

Zlín - Hned trojí hlasování čeká na obyvatelé Zlína, kteří o nadcházejícím víkendu 2. a 3. října vyrazí k volebním urnám Jako v celém Zlínském kraji se i zde bude rozhodovat o složení krajského zastupitelstva. Přímo ve Zlíně se však budou konat také volby do Senátu Parlamentu ČR a uskuteční se také místní referendum v otázce vodárenství.

 „Ačkoliv budou tyto volby kvůli situaci s Covid-19 bezesporu jinémůžu ubezpečit voliče, že díky zvoleným opatřením bude riziko nákazy při odevzdávání volebního hlasu minimální. Kombinace opatření má chránit jak voliče, tak členy volebních komisí.  Za sebe bych byl rád, aby se občané se zúčastnili voleb v co největším počtu,“ řekl primátor Jiří Korec.

K minimalizaci rizika při volbách přijal zlínský magistrát řadu opatření: „U vstupu do volební místnosti budou připraveny dezinfekce na ruce pro voliče i členy okrskových volebních komisí, kteří také budou pravidelně dezinfikovat společné prostory a zařízení jako madla, kliky, pera a prostory na úpravu hlasovacích lístků. Ve volebních místnostech budou vyznačeny, tam kde to bude možné, doporučené odstupy od okrskové volební komise. Členové komisí budou vybaveni rouškami. Přijali jsme i řadu dalších opatření a tak věřím, že jsme na bezpečný průběh voleb dobře připraveni,“ upřesnil Tomáš Lang, tajemník zlínského úřadu.

S ohledem na souběh dvou voleb a referenda přistoupil Magistrát města Zlína k navýšení členů některých okrskových volebních komisí.

„Celkem se na přípravě a zdárném průběhu voleb podílí více než pět set členů okrskových komisí, z čehož je 74 zapisovatelů z řad zaměstnanců magistrátu a přes 100 členů organizačního štábu. S ohledem na situaci jsme čekali potíže s obsazením komisí, ale naštěstí se nám přihlásilo dostatek lidí včetně náhradníku, kterým patří poděkování,“ doplnil tajemník úřadu.

Zatímco hlasovací lístky k volbám do Zastupitelstva Zlínského kraje a Senátu Parlamentu ČR obdrželi voliči již v předstihu do poštovních schránek, hlasovací lístek k referendu bude voličům předán ve volební místnosti.

Hlasovací lístky a úřední obálky jsou při souběhu voleb a místního referenda barevně odlišeny. Barva hlasovacího lístku je shodná s barvou úřední obálky. Hlasovací lístky pro místní referendum jsou vytištěny na zeleném papíru, pro volby do Zastupitelstva Zlínského kraje na šedém papíru a pro volby do Senátu (1. kolo) na žlutém papíru

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688