cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  28.09.2020 14:29:58

Hack kryptoměnové burzy KuCoin

Známá singapurská kryptoměnová burza KuCoin dnes (26.9.) zveřejnila první informace o obrovském hackerském útoku na jejich platformu. Při tom byly dohromady ukradeny prostředky v hodnotě přibližně 150 000 000 USD.

Rozhodně se tedy nejednalo o útok nijak malý. Byly při něm totiž vyprázdněny všechny tzv. hot wallets (peneženky), z nichž si útočník, či útočníci přeposlali veškeré kryptoměny, které se na nich nalézaly. Za hot peněženky označujeme kryptoměnové peněženky, které jsou připojeny k internetu. Cold peněženky naopak ukládají kryptoměny offline. Kryptoměnové burzy a směnárny pak často využívají hot peněženek k uchovávání prostředků, se kterými se obchoduje přímo na platformě. Také pomocí nich zajišťuji převody kryptoměn a jejich konverze.

Burza se vyjádřila tak, že hack detekovala poté, co si všimla 'nějakých obrovských výběrů z burzy'. Po provedení bezpečnostních auditů zjistili, že byly převedeny prostředky z jejich hot peněženek formou bitcoinu, ERC-20 tokenů i dalších kryptoměn. Cold peněženky podle zprávy zůstaly nedotčeny a hot peněženky již byly znovu spuštěny.

Ztracené kryptoměny budou uživatelům nahrazeny

KuCoin také v současnosti vyšetřuje, z jakého důvodu byl útok možný a snaží se provést veškeré nutné bezpečnostní kroky. K tomu burza také slíbila, že budou okolo útoku maximálně transparentní. CEO KuCoinu, Johnny Lyu, také dnes slíbil živé vysílání, ve kterém bude uživatele updateovat o všech podrobnostech. Co je však jasné je to, že veškeré dotčené prostředky samotných uživatelů burzy budou stoprocentně nahrazeny. KuCoin k tomu využije své vlastní prostředky a hlavně prostředky ze svého rezevrního fondu.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste