pardubice.eu (Pardubice)
Z regionů  |  25.09.2020 00:00:00

Pardubice: Nová MŠ Doubek je na děti již připravena

25.9.2020 | Navýšení kapacity o pětadvacet míst, celkem tři nové pavilony s herničkami, šatnami či přípravnou jídla. Takové zázemí čeká na předškoláčky ve Svítkově, kteří od příštího týdne zavítají do zcela nového objektu mateřské školy Doubek nacházející se v lokalitě Svítkov - západ. Výstavba budovy vyšla na celkových 63,3 milionu korun, s pokrytím nákladů přitom městu pomohla dotace, kterou se radnici podařilo získat z Integrovaného regionálního operačního programu.

MŠ Doubek

Nová, moderní budova MŠ Doubek s celkem třemi pavilony se nachází nedaleko plochodrážního stadionu, místo 50 dětí jej teď bude moci navštěvovat rovnou 75. „V původním a již nevyhovujícím objektu školky se nacházely dvě třídy o kapacitě 50 dětí, dalších 28 dětí navštěvuje odloučené pracoviště v Lánech na Důlku. Spolu s novou třídou, kterou budeme moci díky nové výstavbě v tomto školním roce otevřít, se nám tak podařilo navýšit kapacitu MŠ Doubek o 25 dětí na celkových 103. Když nebudeme počítat detašované pracoviště z roku 2007 ve Starých Čívicích popkovické mateřské školy Duha, tak je to první úplně nová samostatná školka postavená od revoluce v roce 1989 takzvaně na zelené louce. Její výstavba byla i vzhledem k rozšiřující se zástavbě nutná, je důležité myslet i do budoucna a zajistit našim obyvatelům dostatečnou občanskou vybavenost zahrnující také moderní předškolní vzdělávání. Takto nějak by měla vypadat školka v 21. století, navíc je vybavena vlastní saunou, aby děti mohly relaxovat a pravidelně posilovat zdraví, pro podporu vývoje řeči malých předškoláků budou pedagogové využívat samostatnou logopedickou třídu,“ podotýká náměstek primátora zodpovědný za oblast školství Jakub Rychtecký.

Celková částka ve výši více jak 63 milionů korun pokryla náklady spojené nejen se stavbou objektu, město za ni pořídilo veškeré vybavení včetně gastrotechnologie. „Děti budou mít v každém pavilonu k dispozici nejen hernu, ale také šatnu, sociální zařízení, přípravnu jídla či sklady hraček a matrací. Při přípravě projektu jsme navíc mysleli také na to, aby zde nechyběl ani dostatečný prostor pro venkovní aktivity, každá třída tak bude moci využívat zahradu či krytou terasu, která byla přistavěna u každého ze tří pavilonů. Co se nákladů týče, podařilo se nám na tuto investici získat výraznou finanční podporu ve výši 51 milionů korun z Integrovaného regionálního operačního programu, ze specifického cíle zaměřeného na zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení,“ dodává primátor Pardubic Martin Charvát, do jehož gesce spadá oblast majetku a investic.

Areál nové mateřské školy se podařilo postavit za přibližně 14 měsíců, za tu dobu zde byly vybudovány nejen prostory určené dětem, ale také administrativní zázemí pro personál a vedení mateřské školy či parkovací místa pro zaměstnance i rodiče.

 

Tiskový úsek

 

Přiložené obrázky

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688