mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  23.09.2020 16:04:00

Setkání diplomatického sboru s králem státu Ga

Setkání diplomatického sboru s králem státu Ga

22.09.2020 / 12:21 | Aktualizováno: 23.09.2020 / 16:04

Při příležitosti národního svátku „Kwame Nkrumah Memorial Day“ 21.září, uspořádal král Ga jeho excelence Tackie Teiko Tsuru II. setkání s diplomatickým sborem v místě tradiční rady komunity Ga v Akkře. Cílem setkání nebylo pouze představení diplomatického sboru nýbrž prezentace vize investičních a rozvojových projektů, které král plánuje zrealizovat v nejbližší době.

Hosté byli přivítání za doprovodu tradičních bubnů a tanců GA. (Lidé z Ga patří do Ga-Dangbe skupiny lidí z Kwa, kteří obývají oblast Velké Akkry v Ghaně. Podle některých legend Ga lidé migrovali z Nigérie, podle jiných byli součástí Izraele, který migroval na jih přes dnešní Ugandu, pak podél řeky Kongo, na západ přes Kamerun, Nigérii, Benin, Togo a nakonec do Velké Akkry. Akkra: starobylé město lidu Ga, je dnes hlavním městem Ghany. Je také centrem obchodu a učení a řídí intelektuální život země jako celku. Dnešní počet obyvatel kmene GA čítá přibližně 600 tisíc lidí a jeho lídři se aktivně podílejí na rozvoji a chodu oblasti Velké Akkry.) Po modlitbách a dalších ceremoniálních úkonech, byli jednotliví členové diplomatického sboru představeni králi. Delegaci vedla její excelence kolumbijská velvyslankyně Claudia Turbay Quintero, za ZÚ Akkra se zúčastnil ekonomický diplomat Robert Hrubý.

Král po úvodním slově stručně představil svoji vizi rozvoje Velké Akkry, kdy by se rád zaměřil na vzdělání, hlavně dívek, protože věří, že pouze vzdělání může vést k udržitelnému rozvoji komunity. Dále jako majoritní vlastník pozemků představil svůj plán investičních projektů jako příležitost nejen pro rozvoj komunity, ale zejména jako příležitost pro zahraniční investory. Jedná se o několik projektů jako je založení rybí farmy (makrely, tuńák, talapia..), potřebný kapitál 300 milionů USD, založení farmy na chov skotu pro maso a mléko, potřebný kapitál 200 milionů USD, těžba soli, potřebný kapitál 200 milionů USD, výstavba 400 000 bytových jednotek, potřebný kapitál 2 miliardy USD, „waste management“, potřebný kapitál 500 mil.USD a ICT projekty za 2.5 miliardy USD

Král vyjádřil naději, že projekty se podaří zrealizovat v co nejbližší době. Po fotografování a dalších ceremoniálních úkonech byla akce v přátelském duchu ukončena.

ZÚ Akkra

ZÚ Akkra

Robert Hrubý, ekonomický diplomat, Velvyslanectví ČR v Akkře


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688