Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  21.09.2020 10:06:55

Howard Marks (Oaktree Capital): Opravdu velké peníze vám mohou vydělat akcie, které byly pod největším tlakem. Dlouhodobý investiční horizont je nejdůležitější

V době, kdy jsou výnosy amerických vládních dluhopisů minimální, působí ostatní třídy aktiv o to atraktivněji. To ale neznamená, že výnosy z nich jsou nějaká velká hitparáda. Kdo chce výraznější zhodnocení peněz, nesmí se bát hledat mezi poraženými uplynulých měsíců a let, uvedl ve vysílání CNBC uznávaný investor Howard Marks.

"Není v současnosti snadné najít zajímavé příležitosti," poznamenal Marks v souvislosti s minimálními úroky u bezpečných investic a vysokým oceněním akciového trhu. "Je potřeba je hledat v oblastech, které byly v poslední době v nemilosti investorů."

Hledat poražené, držet vítěze

Jde podle něj mimo jiné o maloobchodní segment, kancelářské prostory, zábavní průmysl nebo pohostinství. "Na trhu se rozšířila mezera mezi úspěšnými, ale drahými, a těmi na první pohled levnějšími, kteří jsou pod tlakem, pokud jde o byznys samotný," uvedl šéf Oaktree Capital na adresu dopadů pandemie koronaviru a opatření zaváděných ve snaze ji brzdit.

Technologické giganty, které patří jednoznačně do první skupiny, ale mohou podle Markse investorům nadále vydělávat. Tipovat vrchol jejich rally je podle něj ošidné a zbytečné. "Je potřeba hledat společnosti, které mohou být dlouhodobě úspěšné. V jejich případě vysoká očekávání investorů, a tedy i vysoké ceny, mohou mít smysl," řekl.

Akcie stále vysoko

Ceny amerických akcií jsou i po pullbacku či korekci během září na úrovních únorových maxim. Letošní rok je ve znamení nárůstu volatility, krátkodobým výkyvům by ale investoři s dlouhodobým horizontem neměli věnovat přehnanou pozornost. "Od konce března se dění na trzích neslo v duchu možná až přílišného optimismu, a tak se část investorů zkrátka mohla rozhodnout, že zrealizuje část zisků, zejména v rámci technologického sektoru," uvedl Howard Marks.

"Trh je rozkolísaný a mnozí tržní hráči začínají řešit krátkodobou výkonnost. Ta je přitom nepodstatná, podstatné je držet akcie dlouhodobě, a to ideálně ty kvalitní," uzavřel lakonicky Howard Marks z Oaktree Capital.

Další články najdete na www.investicniweb.cz






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688