cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  19.09.2020 16:48:59

Evropská unie slibuje obsáhlé regulace kryptoměn do roku 2024

V letošním roce pokračuje nastolování regulatorního rámce pro kryptoměny. To potvrzuje i nejnovější zpráva od představitelů Evropské unie, podle které chce tato entita do roku 2024 připravit obsáhlé regulace kryptoměn a začlenit je tak do svých procesů.

Jednat se pak nebude jen o kryptoměny samotné, ale i o blockchainovou a podobnou technologii, která za nimi stojí. Smyslem by potom rozhodně nemělo být tyto technologie zakázat, ale naopak zajistit moderní rámec regulací, který umožní širší veřejnosti bezpečné využití blockchainu a digitálních aktiv. I samotná Evropská unie pak počítá s vlastními projekty soustředícími se na tyto technologie.

Levnější a rychlejší přeshraniční platby

Vychází tak z interních dokumentů unie, o kterých reportoval včera známý zpravodajský server Reuters. V těch se mimo jiné konkrétně dozvíš, že smyslem je například zajištění rychlejších a levnějších přeshraničních plateb a celková podpora digitálních plateb. Jak to bude vypadat zajímavé podtrhuje např. tato citace přímo z dokumentu:

„Do roku by Evropská unie měla zajistit obsáhlý regulatorní rámec, který umožní adopci technologie distribuovaného ledgeru a kryptoměn finančním sektorem. (...) Mimo to by se ale tyto regulace měly soustředit také na rizika, která jsou spojená s touto technologií.“

Zájem o digitální platby pak v současnosti jen podtrhuje světová koronavirová krize. Proto není divu, že se na směřování k nim soustředí i světové mocnosti. EU však mimo samotných plateb ukázala zájem i o využití technologie decentralizovaného ledgeru i např. v oblasti přístupu k datům a dalším.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste