muni.cz (Masarykova univerzita)
Z regionů  |  16.09.2020 00:00:00

Brno: Hokejisté HC MUNI zbrojí na sezonu. Převléknou se do modro-bílé

Hokejisté HC MUNI zbrojí na sezonu. Převléknou se do modro-bílé

Druhou sezonu v Univerzitní lize ledního hokeje odstartuje tým Masarykovy univerzity v nových dresech.

HC MUNI vyjede do letoší sezony v nových dresech.

Už za pár dnů začíná hráčům HC Masaryk University druhá sezona v české Univerzitní lize ledního hokeje. A chystá se spousta novinek. Soutěž obohatí dva nové týmy a hráči Masarykovy univerzity vyjedou na led v úplně nových dresech. Odteď bude jméno školy nejen v jejich názvu, ale propíše se také do modro-bílého vzhledu hokejistů na ledě.

Až do letošní sezony nastupovali hráči HC Masaryk University v kombinaci černé a zlaté. Jak napojit vzhled dresů na vizuál školy jsme řešili od začátku existence klubu. Chtěli jsme mít unikátní identitu, respektovat školu, ale zároveň se odlišovat od extraligové Komety. Letos jsme našli správnou cestu, líčí Peter Bustin, jeden z manažerů a zakladatelů oddílu, který bude od letoška sledovat dění na ledě už jenom ze střídačky a ne jako hráč.

Vzhled dresů je dílem samotných studentů. Podíleli se na něm ekonom Jaroslav Garai, Eliška Kolmanová z Fakulty sociálních studií MU a Andrej Vandlík z Fakulty sportovních studií MU. Vzhledu dominuje univerzitní M, odkazy na starou vizuální identitu jsou zlaté prvky a medvědí tlapy na ramenou. Ve zlatém pásku je navíc vepsaný výrok Tomáše Garrigua Masaryka o tom, že člověk nemůže být silný, když je sám.

Nová sezona znamená i změny v kádru. Kromě Bustina na led nevyjede ani někdejší opora týmu Jiří Čtvrtníček, protože také on už má po škole. Mužstvu bude ale zkušenosti dodávat jinak, stane se asistentem trenéra Filipa Košeckého. Kromě toho se počítá s asi deseti nováčky včetně Roberta Mokrohajského, čerstvého prváka z fakulty sportovních studií, který hrál už v 17 letech nejvyšší mládežnickou švédskou soutěž.

Ročník 2020/2021, ve kterém se nově objeví týmy HC North Wings Ústí nad Labem a Riders Univezita Pardubice, začal přípravným turnajem, který slouží hlavně pro rozjezd po předčasně ukončené předchozí sezoně. Koronavirová opatření se samozřejmě promítají i do příprav sezony.

Český svaz ledního hokej, jehož jsme součástí, vydal doporučení začínající sezonu, ale nad rámec toho plánujeme asi jako jediná liga v Česku vytvořit vlastní krizový manuál. Budou v něm různé scénáře, jak postupovat, když bude muset některý z týmů do karantény nebo při jakém počtu vypadnutých utkání je soutěž možné ještě dohrát, zdůrazňuje Bustin aspekt zodpovědnosti.

Ten se projevuje i v jiných aktivitách univerzitních hokejových týmů. Řeší se například dlouhodobá spolupráce s Lesy České republiky, v jejímž domlouvání je mužstvo HC Masaryk University už napřed. Máme dohodu, že 10. října 2020 půjdeme vysadit 10 stromů za každý gól, který jsme dali v předchozí sezoně, takže dohromady to bude tisíc stromů, podotýká Bustin, podle jehož slov je důraz na udržitelnost a pomoc okolí jednou z hlavních charakteristik, kterou by se univerzitní liga měla od běžných soutěží odlišovat.

Kromě toho ale slibuje všechno, co mají fanoušci na hokeji rádi: velké sportovní výkony, možnost ztotožnit se s týmem a ohromné emoce. Pokud to epidemiologická situace dovolí, vrátit by se tak měla i velká univerzitní utkání v DRFG Areně, která by díky podpoře partner ligy Tipsportu měla přenášet i Česká televize.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

06.11.2021Silničáři zbrojí na zimní sezonu (video) Ceskatelevize.cz (ČT)
13.10.2020MUNI Brno: Z kolejí se musí odstěhovat jen část studentů muni.cz (Masarykova univerzita)
11.10.2020Brno: MUNI se od pondělí přepne na červenou barvu semaforu muni.cz (Masarykova univerzita)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688