Cez.cz (ČEZ)
Z regionů  |  16.09.2020 00:00:00

Rekordní prázdninový zájem o prohlídku Temelína

16. 9. 2020

Rekordní prázdninový zájem o prohlídku Temelína

Přesně 26 194 lidí navštívilo o prázdninách Infocentrum Jaderné elektrárny Temelín. Paradoxně v době koronavirové pandemie energetici zaznamenali nejvyšší prázdninovou návštěvnost svého temelínského Infocentra od začátku jeho provozu v roce 1997. Velký podíl na tom měla letošní premiéra autokina, které odpovídalo přísným hygienickým nárokům, a současně k Temelínu přilákalo téměř deset tisíc lidí. Velký zájem evidují i v Dukovanech, ale i dalších Infocentrech Skupiny ČEZ, kam během prázdnin dorazilo přes 110 tisíc lidí.

Pokles v návštěvnosti zaznamenali v Temelíně během prvních šesti měsíců. Kvůli koronaviru bylo Infocentrum od začátku března do konce května úplně zavřeno. Červnová návštěvnost na úrovni 1 602 lidí pak naznačila, že zájem o energetiku mezi lidmi stále je. A to i přesto, že v Infocentru platila přísná hygienická opatření.

„Exkurze probíhaly při dodržení přísných hygienických opatření, tedy roušky, důsledná hygiena a dvoumetrové rozstupy. Z naší strany to pak byla pravidelná dezinfekce vystavených exponátů anebo klik,“

uvedla Kateřina Bartůšková, vedoucí Infocentrem Skupiny ČEZ.

Prázdniny pak překvapily i samotné energetiky. Ti totiž proti loňskému roku zaznamenali více než dvojnásobný nárůst návštěvnosti. A to i přesto, že stále drželi některá hygienická opatření. Přitom skladba návštěvníků byla velmi pestrá, od rodin s dětmi, přes cyklisty, lidi, kteří na jihu trávili dovolenou nebo obyvatele z okolí elektrárny. Velký zájem byl o autokino, které ČEZ v Temelíně připravil vůbec poprvé, a to v rámci oslav 20 let od spuštění jihočeské elektrárny. Celkem 16 představení zde zhlédlo téměř deset tisíc diváků.

„Hledali jsme takový formát oslav dvacátého výročí provozu Temelína, který by byl realizovatelný, i kdyby se dál zpřísňovala hygienická opatření v souvislosti s koronavirem. Bezpečnost a zdraví lidí je pro nás zásadní prioritou a autokino odpovídalo i velmi přísným hygienickým nárokům, protože se zde jednotlivé malé skupiny lidí mohou bavit odděleně,“

uvedl vedoucí útvaru jaderné komunikace ČEZ Petr Šuleř.

Autokino k Temelínu přitáhlo například Magdu Jindráčkovou s teplickou SPZ na voze, manželem a dvěma dětmi uvnitř. „Jsme na týden v Třeboni a toto byla ideální možnost, jak se poprvé podívat na Temelín zblízka, kouknout se na film, který jsme ještě neviděli, a ještě v autokině, kde jsme nikdy nebyli,“ konstatovala Magda Jindráčková.

Stejně jako o prázdninách mohou stále rodiny s dětmi soutěžit v Infocentrech Skupiny ČEZ o plyšáky oblíbených energetických postaviček Watíka či Joulinky. „Pro získání odměn přitom stačí navštívit alespoň dvě naše Infocentra. Oblíbené plyšáky si od srpna z našich infocenter odneslo domů více než tisíc malých fanoušků energetiky,“ doplnila Kateřina Bartůšková.

Nabídku služeb ČEZ ve svých infocentrech průběžně rozšiřuje. V Temelíně postavil během koronavirové pauzy 6,5 metrů dlouhý uzavřený tobogán pro děti a dobíjecí stojany pro vyznavače jízdy na elektrokolech.

Marek Sviták , mluvčí ČEZ, Jaderná elektrárna Temelín

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688