Libor Holub (Bohemia Energy)
Finanční rady  |  15.09.2020 09:44:12

Snížení účtů za energie pomůže překonat obtížnou situaci

Jak vážné ekonomické dopady bude mít současná situace na domácnosti, zatím nikdo netuší. Proto je dobré začít se připravovat už teď a udělat, co se dá. Třeba si snížit účty za energie. Navíc kvůli tomu nemusíte ani nikam chodit.

K razantním úsporám v domácnosti bude muset v nejbližší době přistoupit pravděpodobně řada z nás. Velké úspory, až tisíce korun ročně, můžete získat třeba změnou dodavatele elektřiny a plynu. A ty můžete v nadcházejících měsících opravdu potřebovat. Není to navíc nic těžkého a nemusíte kvůli tomu ani nikam chodit, jen je potřeba začít včas.

Nejdříve si zjistěte, jakou úsporu vám změna přinese. Pokud se podíváte na nezávislé internetové kalkulačky, třeba na stránkách ERÚ nebo portálu TZB-info.cz, jednoduše získáte obecné srovnání podle předem daných kritérií. Nejlepší je ale zavolat přímo na naši zákaznickou linku, kde vám sestavíme konkrétní nabídku. K posouzení finanční výhodnosti budete potřebovat poslední vyúčtování, ze kterého zjistíte vaši spotřebu a tarif.

Na nic nečekejte

Je jasné, že platit nižší účty budete chtít co nejdřív. V případě, že máte smlouvu se současným obchodníkem uzavřenu na dobu neurčitou, s novým dodavatelem budete moct začít šetřit po uplynutí tříměsíční výpovědní lhůty. Pokud je uzavřena na dobu určitou, budete muset počkat od jejího vypršení, abyste se vyhnuli sankcím za její předčasné ukončení. Překontrolujte si tedy stávající smlouvu a po výhodnějším dodavateli se podívejte co nejdříve. Navíc tak můžete stihnout získat levnější energie před topnou sezónou, kdy za ně utratíme nejvíc.

Nikam nemusíte chodit

V době, kdy se snažíme chránit zdraví vlastní i všech okolo ještě víc než obvykle, je velmi důležité, že změnu dodavatele můžete v klidu vyřídit z pohodlí domova, aniž byste museli někam chodit. V Bohemia Energy mohou zájemci o výhodnější energie vyřídit smlouvu a změnu dodavatele kompletně online. Potřebné dokumenty podepíší elektronicky přímo na svém počítači, notebooku, tabletu či chytrém telefonu. A dál už se o nic starat nemusíte, firma už vše vyřídí za vás.

Stejný způsob platí i v případě, když chcete nabídku nejprve projednat s obchodním zástupcem. Funguje to tak, že náš prodejce s vámi vaše požadavky probere nejprve po telefonu. Následně vám e-mailem zašle návrh řešení dodávky energií s výpočtem úspor a vy se rozhodnete, zda toto řešení přijmete. A pokud se vám nabízené řešení líbí, stačí opět jednoduše veškeré smluvní dokumenty elektronicky podepsat na vašem chytrém zařízení či počítači. I v tomto případě platí, že nikam chodit nemusíte, Bohemia Energy se o vše další již postará.

Peníze nejsou všechno

Finanční úspora je důležitá, ale rozhodně byste měli zohlednit i to, jestli je vámi vybraná společnost dostatečně silná a stabilní a jaké služby poskytuje. Zjistěte si také, jaký zákaznický servis vám může nový dodavatel nabídnout. Dovoláte se například zdarma a rychle na zákaznickou linku? Vrátí vám přeplatek vždy, včas a bez vytáček?

Dobrým vodítkem pro výběr dodavatele je i to, jestli se přihlásil a byl přijat do Deklarace 2.0 na ochranu spotřebitelů. Ta je společnou iniciativou Svazu obchodu a cestovního ruchu a nejvýznamnějších dodavatelů energií, kteří se nad rámec zákona rozhodli bránit práva spotřebitelů. Pokud si zvolíte kohokoliv z jejích signatářů, budete mít jistotu férového jednání.

Libor Holub

obchodní ředitel Bohemia Energy

Po absolvování ČVUT v Praze působil v několika společnostech v odvětví energetiky, například Cityplan nebo RWE. Rovněž řídil obchodní aktivity společnosti ATEL v České republice a na Slovensku. Od roku 2010 zastává pozici obchodního ředitele Bohemia Energy.



Bohemia Energy

Skupina Bohemia Energy je s více než 1,2 milionu zákazníků a ročním obratem přes 21 miliard korun největším uskupením alternativních dodavatelů energií v České republice a na Slovensku. Kromě dodávek elektřiny a plynu poskytuje i finanční služby, včetně financování úsporných řešení domácností a finančního plánování. Skupinu tvoří šest energetických společností – lídr skupiny, největší alternativní dodavatel energií v České republice, Bohemia Energy, dále společnosti Amper Market, Comfort Energy, Europe Easy Energy, X Energie a největší alternativní dodavatel energií na Slovensku, společnost Slovakia Energy.

Více na www.bohemiaenergy.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Po   8:38  Energie v roce 2024: Jak získat nejvýhodnější sazbu? Jan Béreš (Kalkulátor.cz)
Po   8:00  Jak maximálně využít výhody spořících účtů Petr Holub (MojeNebankovka)
Pá   8:00  Spoříte na spořícím účtu? Tohle je potřeba vědět Petr Holub (MojeNebankovka)
St 12:30  Historické okénko rekvalifikace a kde získat nové dovednosti v Brně Zuzana Dubová (RekvalifikacniKurzy.cz)





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688