pardubice.eu (Pardubice)
Z regionů  |  14.09.2020 00:00:00

Pardubice: Do Medily na covid testy jedině s rezervací

14.9.2020 | Zástupci Statutárního města Pardubic, Městské policie Pardubice a Policie ČR se dnes dopoledne dohodli s Laboratoří Medila spol. s.r.o. na řešení komplikované dopravní situace ve Štrossově a Kyjevské ulici. Pro všechny pacienty bude zavedena povinná rezervace. Od středy 16. září budou v Medile odebírány vzorky na COVID-19 pouze předem objednaným pacientům.

Medila Covid

Zástupci města probrali s výkonnou ředitelkou Medily Petrou Korchovou dva možné scénáře řešení: prvním je zavedení rezervačního systému pro odběry, tím druhým potom přemístění odběrného místa do jiné části města. „Paní ředitelka byla velice vstřícná. Dohodli jsme se na zavedení rezervačního systému. Do areálu by tak nemělo mířit více aut, než kolik zvládne drive-in průběžně odbavit,” řekl náměstek primátora pro dopravu Petr Kvaš.

“V pondělí dosahovala dopravní zácpa od areálu veteriny ve Štrossově ulici, téměř až k Nemošicím. Řidiči mířící na vyšetření do Medily zablokovali veškerou automobilovou dopravu směřující Štrosovou ulicí do centra města,” popsal situaci Rostislav Hübl, ředitel Městské policie Pardubice. “Vozidla, která by se stejně nedostala na řadu, jsme museli poslat pryč,” dodal Hübl.

“Rezervační systém máme připraven, ale nechtěli jsme vytvářet administrativní bariéru pro klienty, dokud nebude nutné jejich zájem regulovat. Počet indikovaných pacientů v posledních dnech násobně vzrostl a jsme nad kapacitou, kterou dokáže laboratoř zvládnout. Jediným řešením, jak zabránit dopravnímu kolapsu, je objednávat na konkrétní čas,” uvedla Korchová. „Momentálně jsme na hranici naší testovací kapacity v laboratoři. Od jara jsme ji navýšili pět kát,” upřesnila.

Město a police budou dále spolupracovat s Medilou na zlepšení a zpřehlednění situace uvnitř areálu bývalé veterinární kliniky. Určité dopravní komplikace lze očekávat do doby zavedení rezervačního systému, tedy v průběhu zítřejšího dne.

 

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688