Daniel Krupka (CryptoMood)
Okénko kryptoměny  |  14.09.2020 10:53:39

Jak si najít práci v kryptoměnovém odvětví

Kryptoměnový ekosystém nezadržitelně roste. Každým dnem proudí na trh miliony dolarů, aby získaly část té nejinovativnější technologie, která existuje. Jak jste asi uhodli, poptávka po kryptoměnách podpořila neuvěřitelný růst tohoto odvětví. Nyní, když je ve Spojených státech bankám povoleno uchovávat kryptoměny, bude se poptávka po jedincích, kteří mají s kryptoměnami zkušenosti, rapidně růst.

Debetní kryptoměnové karty od Crypto.com

Existuje však jeden malý problém: zdá se, že zájem o kryptoměny zapříčiněný růstem jejich cen se zvedá mnohem rychleji než vývoj potřebné infrastruktury. Zde je jeden příklad za všechny: společnost crypto.com zavedla své kryptoměnové debetní karty. Předpokládejme, že 100 000 lidí si pořídí jednu z jejich debetních karet, které nabízí. Co se stane, když dojde k nějakému rozsáhlejšímu problému? Mohl by tým zákaznické podpory, čítající několik desítek lidí, vyřídit desítky tisíc reklamací? Asi těžko!

Faktem je, že v kryptoměnovém průmyslu je obrovský nedostatek pracovních sil. Současně vzniká velká řada nových projektů a ty stávající rostou a stávají se většími, a to takovou rychlostí, že tyto projekty mají často problém najít někoho, kdo vůbec rozumí kryptoměnám. Řekněme si to na rovinu, většina lidí, kteří investují do kryptoměn, nerozumí technologii Bitcoinu, natož složitějším projektům jako je Ethereum.

Magisterský titul v oboru Digitální měny na Univerzitě v Nikósii

 

Dobrou zprávou je, že právě nedostatek pracovních sil v tomto oboru umožňuje relativně snadný vstup nových lidí do kryptoměnového prostoru. Pokud tedy chcete pracovat v kryptoměnovém odvětví, je pravděpodobné, že nebudete potřebovat žádný speciální titul ani dlouhý záznam vašich zkušeností (i když ty nejsou nikdy na škodu, ať už v rámci krypto-prostoru nebo mimo něj). Kromě toho existuje jen hrstka programů, které nabízejí studia týkající se kryptoměn. To dává smysl, protože počet lidí v prostoru, které byste mohli považovat za dostatečně kvalifikované pro to, aby mohli o těchto věcech učit, je stále velmi málo!

Z uvedeného tedy vyvstává zásadní otázka. Kolik lidí vlastně pracuje v kryptoměnovém odvětví? I když je těžké se dopracovat k přesnějším údajům, několik reportů z informačních portálů jako jsou Coindesk, Hackernoon nebo Cointelegraph v průběhu let naznačují, že počet lidí pracujících v krypto průmyslu je někde mezi 30 až 50 tisíci. Když si uvědomíte, že počet kryptoměnových peněženek se počítá na miliony, opravdu to značí to, jak moc chybí podpora rostoucí poptávce.

Zájem o práci v kryptoměnovém odvětví


Jak jste možná uhodli, primárními zaměstnavateli v kryptoměnovém průmyslu jsou burzy. Podíl kryptoměnových burz na celkové zaměstnanosti v tomto odvětví je minimálně 50 %. Většina z těchto pozic zahrnuje služby zákazníkům, tvorbu obsahu nebo technickou podporu. Téměř každá významná burza si neustále najímá nové a nové odborníky a čím dál častěji nabízí také práci z domu. Například zavedení předpisů KYC v Evropě vedlo k obrovskému nárůstu poptávky po administrátorech KYC procesu pro společnosti zabývající se kryptoměnami.

Kryptoměnový trh je doslova na vzestupu. Kde byste tedy měli hledat práci? Když si rozkliknete nabídku práce u jednotlivých burz, uvědomíte si, že ty stále někoho hledají. Pokud jste ochotni se za prací přestěhovat, mnoho kryptoměnových projektů (dokonce i některé z vašich oblíbených – byli byste překvapeni!) touží po talentu a nové krvi. Často hledají vývojáře, programátory, tvůrce obsahu a marketingové specialisty, kteří by pomohli jejich projektům vyniknout.

Seznam měst, které hrají prim v kryptoměnovém byznysu

Zatímco většina těchto pracovních míst bude nejspíš umístěna v Severní Americe nebo v Evropě, spousta těchto společností vám dává příležitost pracovat na dálku a obvykle je jediným požadavkem, abyste mluvili anglicky a měli základní znalosti o kryptoměnách a o tom, jak funguje blockchain. Čím více zkušeností máte, tím samozřejmě lépe. Na internetu existuje spousta bezplatných zdrojů, které vám pomohou v začátcích, pokud jste v blockchainovém odvětví poprvé (náš web je jedním z nich!). Zvažte také aktivní vyhledávání krypto-projektů ve vašem okolí. Možná budete překvapeni tím, co najdete!

Pokud máte v tomto oboru již spoustu zkušeností a chcete zahájit svůj vlastní projekt nebo se stát jedním z velkých hráčů, zvažte výlet do Crypto Valley. Crypto Valley je přezdívka kantonu Zug ve Švýcarsku, jen půl hodiny jízdy autem od Curychu. V této oblasti se usídlila velká řada těch nejuznávanějších kryptoměnových projektů a společností obchodujících s rizikovým kapitálem, a to ve světovém měřítku. Je to doslova Silicon Valley kryptoměn! Pokud si myslíte, že máte na to, abyste se mohli měřit s těmito technologickými pionýry, vydejte se budovat kariéru právě tam!

Zug, Švýcarsko


Pokud hledáte práci v kryptoměnovém odvětví právě nyní a nemůžete najít nic, co by vám vyhovovalo, zkuste napřímo kontaktovat společnosti a týmy, se kterými byste rádi pracovali. Stejně jako při hledání standardního zaměstnání se ani zde zasíláním životopisů a vyplňováním různých formulářů pravděpodobně nedostanete příliš daleko. Někdy jsou nové neotřelé způsoby zajímavou šancí, jak dát takzvaně nohu mezi dveře. A to je přesně to, co chcete!

Náš tip: sociální média mohou být skvělým místem, kde můžete oslovit konkrétní lidí, kteří jsou součástí projektu, pro který máte zájem pracovat.

Na závěr stojí za zmínku, jak bude vypadat budoucnost trhu práce na kryptoměnové scéně. Různé studie zjistily, že počet dostupných pracovních míst v tomto odvětví vysoce koreluje s cenou Bitcoinu a celkovou aktivitou kryptoměnových trhů. Adopce kryptoměn pokračuje a možná i zrychluje díky současným událostem (např. tištění nových peněz). To znamená, že šance, jak si najít práci v krypto-průmyslu se bude i nadále zvyšovat. Pokud se tedy umíte orientovat, můžete se stát zaměstnancem dalšího Google, Facebooku, nebo SatoshiLabs. Anebo si můžete založit vlastní společnost, která v kryptoměnovém rybníčku uspěje.

Daniel Krupka

Vášnivý spisovatel, muzikant a fitness fanatik s posedlostí pro kryptoměny. Jeho hlavní role je manager marketingu a hostitel podcastu pro CryptoMood, což je český start-up, který poskytuje a vyvíjí nástroje pro analýzu sentimentu pro kryptoměnové tradery. Téměř 2 roky obchoduje s kryptoměnami a také přispívá k řadě projektů uvnitř i z venku kryptoměnové komunity včetně The Coin Bureau, Breave News, Uberportal.tv.


CryptoMood

CryptoMood je start-up, který poskytuje sadu nástrojů analýzy sentimentu poháněné AI pro efektivnější traderovo rozhodování a dodává signály krypto-sentimentu v reálném čase. Využívá více než 50 000 zdrojů k porovnání názorů ve zprávách a v sociálních mediích o více než 3000 kryptoměn, přičemž vytváří odpovídající indikátory sentimentu, které zvyšují obchodování s kryptoměnami. Produkty CryptoMood zahrnují mobilní aplikaci, deskop terminal a API.

Více na https://cryptomood.com/ .

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko kryptoměny:

St 11:47  Půlení bitcoinu bylo úspěšné, ale co bude dál? Ing. Zbyněk Kalousek (Coinbank)
15.04.2024  Zlato trhá rekordy, ale prodávat nemusí být moudré Martin Stránský (WBTCB)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688