pilulka.cz (Pilulka)
Výsledky  |  08.06.2020 00:00:00

Pilulka loni utržila 2,4 mld. korun. Letos plánuje vyrůst na 3 miliardy a dosáhnout v ČR zisku 45 milionů korun.

Skupina Pilulka, působící na lékárenském trhu kromě České republiky i na Slovensku a v Rumunsku, utržila v loňském roce 2,4 mld. korun a meziročně vyrostla o 20 procent. Tržby kamenných lékáren stagnovaly, naopak výrazný růst zaznamenala online divize. Pro letošní rok počítá Pilulka s obdobným růstem.

„V roce 2019 dosáhly celkové tržby Pilulky 2,4 mld. korun bez DPH. Nejrychleji rostoucím trhem pro nás bylo Rumunsko, a to v řádu vyšších stovek procent. Naopak v České republice začínáme být velmi zajímavě profitabilní i při zachování rychlého růstu. V letošním roce cílíme v Česku k provoznímu zisku 45 milionů korun a potvrzují se naše předpoklady, že od určité velikosti na trhu roste profitabilita. Online prodeje nám loni stouply o 48 procent, a i díky covidu očekáváme obdobný růst i letos. Celý růst je organický a není dán jednorázovými akvizicemi,“ říká Martin Kasa, spolumajitel Pilulky.

Za prvních pět měsíců letošního roku je skupina Pilulka výrazně nad plánem a míří k celkovým tržbám tří miliard korun. „Letošní rok je a bude velmi ovlivněn pandemií COVID. Po provozně dobrém začátku roku přišlo období března a dubna, které vystřelilo Pilulku výrazně nad plán. Naopak kamenné lékárny v České republice nečeká snadné období. Lékárny, které nemají online podporu nebo exkluzivní polohu, budou mít v budoucnu velký problém. Léto a druhá polovina roku bude pro kamenné lékárníky velmi složitá kvůli propadu tržeb způsobenému nižší preskripcí lékařů a očekáváme, že dojde k uzavření celé řady lékáren a ke konsolidaci trhu,“ doplňuje Martin Kasa.

Pilulka letos plánovala vstup na maďarský trh, kde se bude prezentovat pod brandem Pilulka.hu. „Vstup do Maďarska jsme kvůli pandemii odložili. Kapacity jsme narychlo využili k urychlení startu některých služeb na stávajících trzích, jako je erecept.cz, spuštění brand store pro známé značky anebo jako přípravu marketplace pro dodavatele,“ dodává Michal Hanáček, COO Pilulky.

V roce 2019 nabídla Pilulka.cz jako první e-shop v ČR platbu Apple Pay v rámci své mobilní aplikace, kterou spustila též jako první online lékárna v ČR již v roce 2017. V srpnu loňského roku spustila Pilulka.cz nové webové stránky, které jsou optimalizované pro nevidomé a slabozraké. V říjnu 2019 byla společnost Pilulka.cz oceněna z rukou ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka a prezidenta SOCR ČR Tomáše Prouzy za inovace v digitalizaci obchodu. V březnu 2020 spustila Pilulka.cz eRecept.cz, internetový rezervační systém elektronických receptů, který spojil všechny lékárny v ČR na jednom místě a umožňuje pacientům rezervovat si léčivé přípravky na recept ve své lékárně. V dubnu 2020 eRecept.cz rozšířila a spustila v Praze službu donášky léků na recept až domů.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688