Tiskové zprávy  |  10.09.2020 16:02:57

Peníze v roušce: Pomoc proti dopadům koronaviru

Diskusní webový portál Peníze v roušce vytvořený ke zmírnění dopadů pandemie COVID-19 se stále těší velkému zájmu. Od svého vzniku v dubnu 2020 byly jeho prostřednictvím zodpovězeny stovky dotazů od veřejnosti. Akademici z Finanční akademie Zlaté koruny zodpovídající položené otázky tak soustavně pomáhají těm, kteří to skutečně potřebují.

V reakci na koronavirem destabilizovanou ekonomiku byl na jaře letošního roku spuštěn rádce Peníze v roušce. Pandemie koronaviru ovlivnila snad všechny oblasti našeho života, toho finančního nevyjímaje. Od začátku dubna jsme viděli mnoho vydaných nařízení a doporučení, ve kterých není jednoduché se vyznat, ale na které je však nutné reagovat. Dobrá rada je v tomto případě opravdu nad zlato. Vznikl proto internetový portál Peníze v roušce, kde se může široká veřejnost obracet se svými dotazy v souvislosti s osobními a podnikatelskými financemi. Odborníci z Finanční akademie reagují na tyto dotazy a radí, jak nakládat se svými penězi, poskytují informace o tom, na co lze uplatňovat nároky, popisují, jaké konkrétní kroky v určité situaci podniknout a jak se zachovat.

Dlouhodobě jsem přesvědčen, že je to právě informace, co má čím dál větší hodnotu. Dobrá informace může lidem poradit, co správně dělat a jak se efektivně chránit, ale funguje to i naopak. Špatná rada, dezinformace či lež dokáží uškodit často i zásadním způsobem. Proto velice děkuji Finanční akademie, že spolu s námi pomáhá chránit lidi těmi dobrými radami,“ říká zakladatel a ředitel projektu Zlatá koruna Pavel Doležal.

Vzhledem k velkému počtu dotazů a jejich zaměření je v Penězích v roušce aktivní i Ministerstvo financí České republiky, které již tradičně udělilo záštitu projektu Zlatá koruna. Jeho oddělení Komunikace s médii se aktivně zapojilo do pomoci a odpovídá na dotazy, které spadají do jeho odborné legislativní působnosti.

Že je projekt Peníze v roušce přínosem pro společnost, dokazuje zpětná vazba. Například reportáž o Penězích v roušce s online vstupem předsedy Finanční akademie prof. Michala Mejstříka byla odvysílána na televizi Nova v pořadu Nova je s vámi. „Celkové ohlasy jsou enormní, vznik takového projektu uvítali všichni, se kterými jsme o tom od dubna mluvili. Zaznamenal jsem i reakce diváků několika televizních kanálů. Peníze v roušce se jim mimořádně líbí a při této příležitosti děkovali za jeho odstartování,“ komentuje přenosy předseda Finanční akademie prof. Michal Mejstřík, který v jejich rámci i přímo reagoval na několik dotazů od diváků. Vyjma televizních stanic o projektu informovala i tištěná a online média.

Počet dotazů a odpovědí, kterými odborníci poskytují cenné rady a pomoc, se šplhá již k jedné tisícovce. „Jsme si ale vědomi toho, že i když se může zdát, že to nejhorší máme za sebou, s následky pandemie se budeme potýkat ještě hodně dlouho. Nikdo netuší, jaký bude další vývoj. Zachovat si finanční zdraví bude v následujících měsících, ne-li letech, možná ještě složitější než doposud. My budeme ale stále připraveni pomoci a projekt Peníze v roušce proto budeme udržovat dále,“ dodává Pavel Doležal.

Pokud tápete, do čeho investovat, chystáte se uzavřít stavební spoření nebo například nevíte, zda máte nárok na ošetřovné, s tím vším Vám na Penizevrousce.cz členové Finanční akademie rádi pomohou.

 

O soutěži Zlatá koruna

Od roku 2003 probíhá pod záštitou ministrů financí ČR a guvernéra ČNB soutěž Zlatá koruna, která každoročně oceňuje nejlepší finanční produkty na českém trhu. Letos se koná již 18. ročník.

V letošním roce se soutěže zúčastnilo celkem 196 produktů od 70 finančních společností. Soutěž Zlatá koruna si získala vysoké renomé zejména tím, že produkty hodnotí Finanční akademie složená z téměř 400 odborníků. Ta rozhoduje i o Novince roku. Zlatá koruna také uděluje ve spolupráci s výzkumnou agenturou Behavio Cenu za společenskou odpovědnost.

Soutěž Zlatá koruna byla v roce 2017 rozšířena o novou kategorii FinTech, jejímž cílem je sledování aktuálních trendů na poli digitalizace a inovace finančních služeb. Jednotlivé projekty hodnotí FinTech akademie, která je součástí Finanční akademie.

Hodnocení poroty doplňuje hlasování v Ceně veřejnosti, kdy nejoblíbenější finanční produkty volí veřejnost prostřednictvím webových stránek Zlaté koruny. Od roku 2008 je hlasování rozšířeno o Cenu podnikatelů, kde soutěží nejoblíbenější finanční produkty pro malé a střední podnikatele. V posledním ročníku bylo odevzdáno 80 tisíc hlasů.

Výsledky hodnocení v soutěži Zlatá koruna pomáhají veřejnosti snadněji se orientovat v nabídce finančních produktů, motivují klienty k tomu, aby se více zajímali o vlastnosti jednotlivých produktů a lépe porozuměli nabídkám finančních společností. Další informace a výsledky soutěže Zlatá koruna najdete na www.zlatakoruna.info.


Partneři soutěže Zlatá koruna 2020
Generální partner a organizátor: pdMEDIA s.r.o.
Partneři: Česká mincovna, Behavio, TOP HOTELS GROUP, Imper, JK Jitka Kudláčková, Adams Barbershop, vinařský dům Dobrá nálada, Tessuto, skupina ČEZ, Attendu, Vysoká škola ekonomie a managementu
Hlavní mediální partner: Deník, Blesk , E15
Mediální partneři: Peníze.cz, Finmag, Czech & Slovak Leaders Magazine, Fleet, Bankovnictví, Epravo.cz, Kurzy.cz, Česká televize
Odborní partneři: Asociace českých pojišťovacích makléřů, Asociace hypotečních makléřů ČR, Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, Asociace penzijních společností ČR, Asociace pro kapitálový trh ČŘ, Business & Professional Women ČR, Czech Fintech Associaton, Česká asociace společností finančního poradenství a zprostředkování, European Financial Planning Association ČR, Hospodářská komora ČR, Svaz průmyslu a dopravy ČR

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy a články ke koronaviru a nemoci COVID-19






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688