mzv.cz (MZv ČR)
Cestování  |  09.09.2020 10:39:00

Aktualizace informací k cestování do Spojených arabských emirátů

Aktualizace informací k cestování do Spojených arabských emirátů

26.04.2020 / 09:56 | Aktualizováno: 09.09.2020 / 10:39

Velvyslanectví ČR v Abú Dhabí zde uvádí nedůležitější aktuální opatření zavedená ve Spojených arabských emirátech

1 VYCESTOVÁNÍ Z ČESKÉ REPUBLIKY:

Ministerstvo zahraničních věcí ČR i nadále doporučuje českým občanům cestovat do zahraničí jen v naléhavých a nezbytných případech, a to zejména z důvodu rozsáhlých restriktivních opatření a omezení, která jsou v současné době aplikována většinou zemí, a dále s ohledem na výrazné komplikace v dopravě. Pokud se pro cestu do zahraničí přesto rozhodnete, důrazně doporučujeme před zahájením cesty registraci v systému DROZD.

Informace o podmínkách vycestování z ČR, tj. platná opatření v oblasti cest do a ze zahraničí naleznete na stránkách Ministerstva vnitra a na stránkách Ministerstva zahraničních věcí.

2. VSTUP NA ÚZEMÍ SAE A TRANZIT:

SAE patří mezi červené země, a pro vracející se cestující to znamená při návratu do ČR sledovat platné ochranné opatření a pokyny MVČR (test PCR a karanténní opatření). Vstup do SAE je zatím umožněn emirátským občanům a rezidentům SAE.

Návštěvníci emirátu Dubaj: Vláda emirátu Dubaj oznámila, že návštěvníci (turisté) mohou cestovat do Dubaje od 7. července 2020. Informace, co musí návštěvnici udělat před odletem a při příletu v Dubaji, jsou k dispozici na webových stránkách Visit Dubai website.

Od 23. června 2020 jsou zavedena opatření pro pro držitele platných emirátských víz, kteří se nacházejí v zahraničí. Emirátské orgány zřídily jednotný webový portál, kde se mají registrovat všichni zájemci o cestu do SAE. Každá žádost je řešena individuálně a výsledek nelze předvídat. Možnost příletu turistů platí od 7. 7. zatím pouze pro emirát Dubaj, který též určuje opatření pro vstup na jeho území. Opatření jsou uvedena na oficiálnich stránkách visitdubai.Vzhledem k omezenému vstupu do emirátu Abú Dhabí by mohly vzniknout problémy při poskytování případné konzulární pomoci turistům na území SAE mimo tento emirát.

Dne 23. července oznámila Federální vláda SAE nová opatření pro test před odletem do SAE https://covid19.ncema.gov.ae/en/News/Details/1393 Všichni letecky cestující, i tranzitní, do SAE jsou u check-in povinni předložit negativní COVID test ne staší 96 hodin. Cestující z SAE do EU, Velké Británie a dalších destinacích jsou povinni předložit negativní PCR COVID test ne staší 96 hodin. Doporučujeme ověřit platná opatření u vaši letecké společnosti. Další informace jsou uvedeny na Etihad Travel Updates a Emirates Travel Updates.

Federální vláda SAE oznámila znovuzahájení několik tranzitních tras mezi Evropou, Austrálii a Asii skrz SAE. Sledujte weboové stránky Emirates a Etihad anebo kontaktujte svoji cestovní kancelář pro bližší informace.

3. DOPRAVA:

V SAE se lze přemísťovat za jistých podmínek vlastním vozem či taxislužbou (s rouškou apod.).

Vláda Abú Dhabí oznámila dne 5. září 2020, že pro vstup do emirátu Abú Dhabí je třeba negativní PCR COVID test ANEBO DPI laser test ne starší 48 hodin.

Rezidenti a návštěvníci Abú Dhabí, kteří v emirátu zůstanou déle než 6 dní se musí podrobit COVID testu 6 den po vstupu do emirátu.

4. OPATŘENÍ:

Lze vycházet bez omezení po celém území UAE. Je povinné nosit na veřejnosti ochranné prostředky dýchacích cest (roušky) a dodržovat odstup.

Emirátské orgány nařídily vysoké pokuty za nedodržování opatření proti šíření COVID-19 (např. za nenošení ochranné masky je pokuta 3000 Dh, tj. 18 tisíc ).

V omezeném režimu jsou otevřené nákupní střediska, restaurace, parky, tělocvičny atd.

Obchody s jídlem a lékárny fungují normálně a jsou plně zásobené.

5. ODKAZY NA MÍSTNÍ INSTITUCE:

Informace o aktuálních opatření proti šíření COVID-19 v SAE naleznete na oficiálních webových stránkách vlády SAE (v angličtině).


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688