pardubice.eu (Pardubice)
Z regionů  |  09.09.2020 00:00:00

Město Pardubice přijímá žádosti o dotace na obnovu památek

Město Pardubice v roce 2021 opět podpoří prostřednictvím Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón opravy domů v historickém centru. Do začátku listopadu přijímá od majitelů plánujících opravu domů v památkové rezervaci dotazníky, které zároveň plní funkci žádosti o tyto dotace.

Vlastníci památkově chráněných objektů čerpají dotace z programu na obnovu památek v pardubické památkové rezervaci pravidelně již řadu let.  Pokud chtějí čerpat dotace na obnovu památek v roce 2021, musejí doručit vyplněný anketní dotazník (včetně příloh) programu na podatelnu magistrátu na Pernštýnském náměstí do 5. listopadu 2020 do 17:00. Anketní dotazník je ke stažení na internetových stránkách města, případně je k vyzvednutí v kanceláři oddělení strategického rozvoje města, telefon: 466 859 475. Povinnými přílohami jsou barevná fotodokumentace současného technického stavu památky, která se váže k akci obnovy + celkový snímek památky (nepřikládat CD), závazné stanovisko dotčeného orgánu státní památkové péče k rekonstrukci objektu, k akci obnovy většího rozsahu (s celkovými ročními náklady 1 mil. a více) je potřeba doložit propočet nákladů projektanta anebo stavební firmy, včetně DPH. Z rozpočtu musí být patrné, kdo jej zpracoval, jinak nebude akce započtena.  

Program regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón od roku 1992 napomáhá obnově kulturních památek v nejcennějších částech historických sídel, prohlášených za památkové rezervace a památkové zóny. V Pardubicích by v letošním roce měl dotaci z tohoto programu získat majitel domu číslo 65 na Pernštýnském náměstí, či vlastník pardubického zámku, který požádal o dotaci na opravy hradební zdi.

Pardubické staré město je městskou památkovou rezervací od roku 1964. Unikátní je zejména dochovaným spojením opevněného města s pohodlnou, a přitom ve své době nedobytnou, aristokratickou rezidencí – zámkem, který rod pánů z Pernštejna v první polovině 16. století vybudoval z vodního hradu.

Tiskový úsek

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688