army.cz (MO ČR)
Reality  |  01.09.2020 00:00:00

Ministerstvo obrany vyhlásilo další výběrové řízení na prodej nepotřebného nemovitého majetku (1.9.2020)

Informaci o zveřejnění inzerátu na internetových stránkách www.onnm.army.cz, www.nabidkamajetku.cz a www.centralniadresa.cz přinesl dnes také deník Právo. Současně jsou tyto nemovitosti nabízeny ke koupi i na veřejných realitních portálech www.hyperreality.cz a www.sreality.cz.

Ministerstvo obrany nabízí 41 nemovitostí, z nichž téměř polovinu představují tolik poptávané objekty bývalého pohraničního opevnění a zbytek nabídky představují pozemky různých kategorií v různě velkých výměrách. Minimální požadovaná kupní cena v souhrnu dosahuje téměř 7 mil. .

Koupit lze i dvoupodlažní pěchotní srub

Z nabízených 19 objektů bývalého pohraničního opevnění je zcela nových 14 objektů, tzv. řopíků. Osm nejzajímavějších se nachází na jižní Moravě v Dyjákovicích, nedaleko státní hranice s Rakouskem. Šest dalších nalezneme na severní Moravě. Navíc jsou opakovaně nabízeny čtyři řopíky v jižních Čechách na Jindřichohradecku a jedno opevnění větší kategorie ve Slezsku (jedná se o dvoupodlažní pěchotní srub s názvem „Nad potokem“ v opavské městské části Jaktař).

Aby nezůstalo jen u prvorepublikových opevnění, aktuální nabídka obsahuje rovněž pozemky různých kategorií i výměr. Nově je nabízen jeden pozemek o výměře 168 m2 v Praze-Dejvicích, dva pozemky o celkové výměře cca 0,4 ha ve Stříbře, jeden pozemek o výměře 393 m2 ve Velké Bystřici nedaleko Olomouce, jeden pozemek o výměře 627 m2 u obce Zdejcina nedaleko Berouna a jeden pozemek o výměře 604 m2 v blízkosti zástavby města Opava.

Ministerstvo obrany opakovaně nabízí i dva volně přístupné pozemky u Jihlavy o celkové rozloze cca 0,87 ha v katastrálním území Pístov, dále volně přístupný pozemek o rozloze 0,5 ha u Žatce v katastrálním území Staňkovice u Žatce v blízkosti fungující Strategické průmyslové zóny Triangle a v těsné blízkosti dálnice D7. Za zmínku stojí i osm pozemků o celkové výměře 2,01 ha na několika místech v Kolíně, pozemek o výměře 0,22 ha nacházející se mimo zastavěnou část obce Sedlnice nedaleko města Příbor, volně přístupný pozemek s rozlohou 0,4 ha nacházející se na jihu okraje městské památkové rezervace Josefov v Jaroměři a pozemek o výměře 264 m2 v katastrálním území Jiřice, okr. Nymburk nacházející se mimo zástavbu obce na okraji lesního porostu.

Internetové stránky www.onnm.army.cz uvádějí i další nemovitosti, jejich fotografie a zejména koncepty kupních smluv. Na stránkách lze nalézt podrobné informace o všech nabízených nemovitostech, podmínky koupě, termíny pro podání přihlášek a složení požadované kauce, jakož i termíny prohlídek a povinný formulář Prohlášení zájemce o koupi.

Další nepotřebné nemovitosti nabídne Ministerstvo obrany ke koupi už 29. září tohoto roku.

]]>
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688