mzv.cz (MZv ČR)
Dotace  |  26.08.2020 11:48:00

Česká rozvojová agentura rozšířila akreditované oblasti pro realizaci projektů z prostředků Evropské komise

Česká rozvojová agentura rozšířila akreditované oblasti pro realizaci projektů z prostředků Evropské komise

26.08.2020 / 12:48 | Aktualizováno: 26.08.2020 / 12:53

Česká rozvojová agentura (ČRA) rozšířila akreditované oblasti pro implementaci projektů z prostředků Evropské komise o tři další pilíře. Projekty tzv. delegované spolupráce realizuje EU prostřednictvím národních rozvojových agentur. Udělení akreditace od Evropské komise je projevem důvěry v systém zahraniční rozvojové spolupráce České republiky a potvrzením její účinnosti.

ČRA disponuje akreditací realizací projektů tzv. delegované spolupráce Evropské komise již od roku 2017, kdy prošla auditním hodnocením pro sedm stanovených pilířů. Na jeho základě v roce 2019 zahájila ve spolupráci s německou rozvojovou agenturou GIZ realizaci projektu „Zlepšení zdravotních a sociálních služeb pro osoby potřebující dlouhodobou péči na obou březích Dněstru" s celkovým rozpočtem pro oba partnery 1,2 mil. EUR. Projekt je zaměřen na podporu obyvatel, vyžadující dlouhodobou péči v Moldavsku i Podněstří.

Dalším úspěšným projektem, jehož realizace začala v březnu 2020 ve spolupráci s UNDP, je projekt realizovaný Bosně a Hercegovině „Posilování zemědělské konkurenceschopnosti a rozvoje v Bosně a Hercegovině (EU4AGRI)“. Na tento projekt má UNDP s ČRA od Evropské komise 20 milionů EUR a je zaměřen na modernizaci zemědělsko-potravinářského sektoru v Bosně a Hercegovině. Do realizace projektu se celkem zapojí více jak 8 českých expertů z řad vinařského a vinného sektoru, zemědělského poradenství, zemědělských informačních systémů a zemědělské politiky a expertů na aproximaci evropského práva.

„Rozšíření akreditovaných oblastí pro realizaci projektů delegované spolupráce je důkazem, že rozvojová spolupráce České republiky je kvalitní a především účinná. Projekty navíc nabízí uplatnění pro české řešitele, kteří tak mohou získat významnou referenci přímo od Evropské komise.“, uvedl náměstek ministra zahraničních věcí pro mimoevropské země, ekonomickou a rozvojovou spolupráci Martin Tlapa, který zároveň připomněl, že ČR je první z členských zemí EU, přistoupivších po roce 2004, která získala takto významné ocenění.

Aktuálně ČRA připravuje projekty delegované spolupráce v Gruzii a na Ukrajině, a do budoucna bude usilovat o další projekty delegované spolupráce i v ostatních prioritních zemích (Kambodža, Etiopie, Zambie), případně spolu s agenturami pro rozvojovou spolupráci dalších členských států EU.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688